Piramit Haber

Yanlış Diyet İtirafı

Dünya

Amerikalı diyetisyen Iris Higgins, yüzlerce hastasına yanlış öneriler yaptığı için özür diledi.

ABD merkezli zayıflama şirketi Jenny Craig’in eski danışmanlarından Iris Higgins, yüzlerce hastasını yanlış yönlendirdiğini itiraf etti. Higgins, şirketteki üç yılından sonra kişisel blogunda yayımladığı özür yazısında, aralarında tiroit sorunlarına yanlış öneride bulunma, vücut algı bozukluklarını söylememe ve hem hamile hem de hamile olmayan kadınlara çok düşük kalorili diyetler tasarlama gibi hatalarda bulunduğunu söyledi.
Kendisini eleştirdi

New York Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde yüksek lisans yapmış olan Higgins, böylece yanlış tavsiyelerle hastalarını yanılttığını ifade ederek pişmanlığını dile getirdi. Higgins, yanlış tavsiyelerinin sonucu, bazı hastalarının “tedavi” sonrası yeme bozuklukları ve beden imajı bozuklukları yaşamaya başladığını yazdı. Ayrıca eski danışman yazısında, haftada beş kez koşu önerdiği hastalarını 1200 kalorilik diyetten 1500 kalorilik diyete geçirmesinin de bir başka hatası olduğunu kabul etti.
1200 kalorilik diyetin sağlıksız olduğunun zamanla farkına vardığını ifade eden Higgins, kendisinin de yıllardır 1200 ila 1500 kalorilik diyet yaptığını açıkladı. Zira, ABD Tarım Bakanlığı’na göre, 14 ile 18 yaş arasındaki sağlıklı kadınların 1800; 19 ile 30 yaş arasındakilerin ise 2000 kalorilik bir günlük beslenme programı uygulaması gerekiyor.
Higgins, eski şirketinin müşterilerine verdiği kimyasal içerikli glütenli yemekleri de eleştirdi. Bu yiyeceklerin özellikle tiroit hastaları için zararlı olduğunu belirtti.
‘Bir daha yapmayacağım’
Danışman, her ne kadar özeleştiri yapıp hastalarından özür dilese de hastalara karşı yapılan yanlışlarda doktorların, tıbbi danışma kurulundaki diyetisyenlerin ve birçok kadın dergisinin de payı olduğunu öne sürdü.
Bir daha asla böyle bir şeye kalkışmayacağını vurgulayan danışman, özür niteliğindeki blog yazısını “Sadece gerçek yemekleri yiyin, aktif olun ve hayatınızı yaşayın. Tüm diyet ve zayıflama yollarını unutun, çünkü hepsi birer saçmalık” şeklinde sonlandırdı. Higgins’in eski şirketinden ve hastalarından nasıl tepki göreceği merak konusu oldu.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.