Piramit Haber

Ya köpek gibi havlarsın ya da..

Dünya

Suriye'deki insanlık dramı bambaşka bir boyuta ulaştı. Bombalardan kaçan Suriyeliler, açlık tehlikesiyle burun buruna geldi. Şu an Suriye'de çocuklar açlıktan ölüyor. Ağaç yaprağı, ot derken sokaklardaki kedi ve köpekler yeniyor.

Suriye asıllı işadamı Gazi Mısırlı, Suriye'de olup bitenlerle ilgili çok çarpıcı açıklamalar yaptı. Mısırlı, şu an Şam ve Humus'ta birçok semtin rejime bağlı askerler tarafından kuşatma altında tutulduğunu ve bu bölgelere dışarıdan hiçbir şekilde gıda sokulmadığını söyledi.

Mısırlı, geçtiğimiz Pazar günü Şam'ın kuşatma altındaki banliyölerinden birinde yaşanan olayı anlattı. Mısırlı "rejime bağlı askerler, evine ekmek götürmek için caddedeki kontrol noktasında bekleyen yaşlıları sorguya çekti, evde torunları bekleyen yaşlı bir adamdan köpek gibi havlamasını aksi takdirde kontrol noktasından geçemeyeceği söylendi. Elinde ekmek poşeti olan yaşlı adam, sırf torunları açlıktan ölmesin diye askerlerin dediğini yaptı ve köpek gibi havladı" diye konuştu.

Gazi Mısırlı ayrıca "21. Yüzyılda yaşıyoruz bu devirde açlıktan kimse ölmez ama şu an Suriyeliler açlıktan ölüyor" dedi. Suriye'deki kuşatma altında tutulan semtlerde ağaçlarda yaprak kalmadığını vurgulayan Mısırlı, "yaprak, ot ne varsa hepsi tüketildi" dedi.

Suriye asıllı işadamı her gün Suriye içindeki gelişmelerle ilgili haberdar edildiğini söyleyerek, insanların artık açlıktan ölmemek için kedi ve köpek eti yemek zorunda olduklarını belirtti. Bu konuda din adamlarının fetva verdiğini hatırlatan Mısırlı, özellikle kuşatma altındaki bölgelerde yaşlılarla, çocukların bulunduğunu ve o bölgelerdeki kuşatma kaldırılmazsa hepsinin açlıktan öleceğini söyledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.