Piramit Haber

Üst yöneticinin maaşını düşürttü

Dünya

Fransa'daki Renault fabrikasında iş yeri temsilciliği yapan Türk sendikacının mücadelesi, üst yöneticinin maaşını düşürmesine neden oldu..


PARİS – Ömür Üzelce

CGT sendikasının Renault iş yeri temsilcisi Türk sendikacı Ali Kaya, Paris yakınlarındaki Renault fabrikasında yaklaşık 2 aydır süren grev sürecini AA'ya değerlendirdi.

Renault'nun yönetiminin sendikalara bir anlaşma imzalatmak istediğini belirten Kaya, anlaşmaya göre, 8 bin işçinin işten çıkarılacağını, maaşların 3 yıl dondurulacağını ve iş saatlerinin artırılacağını öne sürdü. Kaya, anlaşmaya karşı çıktıklarını ve grev yaparak, kamyonların geçişini engelleyerek seslerini medyada duyurduklarını, bu nedenle Fransız otomobil üreticisi Renault'nun üst yöneticisi Carlos Ghosn'un maaşını düşürmek zorunda kaldığını açıkladı.

"Bu aslında bir iletişim operasyonu, gerçek bir maaş düşürme değil" diyen Kaya, Ghosn'un yılda 13 milyon avro aldığını, bunun Cumartesi, Pazar dahil günlük 36 bin avroya geldiğinin altını çizdi. Kaya şöyle devam etti:

"Diyor ki 'bu maaşın yüzde 3'ünü düşürebilirim'. Bu sembolik bir şey, sendikaların bu anlaşmayı imzalamaları için bunu öne sürüyor. Maaşını düşürse de bizim sorunumuzu çözmüyor. Biz, işçilerin işten atılmamasını, maaşların düzenli olarak artırılmasını ve çalışma koşullarının iyileştirilmesini istiyoruz. Bunlar çözülmediği sürece biz mücadeleye devam edeceğiz."
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.