Piramit Haber

Üsküp'te Arnavut-Makedon gerginliği sürüyor

Dünya

Cuma namazının ardından Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki Yahyapaşa Camisi'nde toplanan Arnavut gençlerin Başbakanlık binasına kadar yürümek istemesi üzerine arbede çıktı.

ÜSKÜP

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te geçen hafta sonu başlayan Arnavut-Makedon gerginliği, Arnavut gençlerin düzenlediği protestolarla devam etti.

Cuma namazının ardından Üsküp'teki Yahyapaşa Camisi önünde toplanan yaklaşık 200 Arnavut ilk ve orta öğrenim öğrencisi, Başbakanlık binasına kadar yürümek istedi. Polisin kendilerine engel olmak istemesi üzerine, Kosova Kurtuluş Ordusu (UÇK) ve "Büyük Arnavutluk" lehine slogan atan gençler, güvenlik güçlerine taşlarla saldırdı. Protestoculara müdahale eden güvenlik güçleri, Arnavut gençlerin Başbakanlık binasına ulaşmasını engelledi.

Güvenlik güçlerinin oluşturduğu kordonu aşamayan protestocular, Başbakanlık binasına gitmekten vaz geçip geri döndü.

Polis, kendilerine taş attıklarını tespit ettiği bazı kişileri göz altına alırken, olaylarda 2 polis memurunun yaralandığı bildirildi.

İsmini açıklamak istemeyen bir vatandaş gösteriler öncesi yaptığı açıklamada, bu protesto gösterilerinin yurt dışındaki bazı kimseler tarafından organize edildiğini ve ülkede yaşayan Arnavutların "birlikte yaşama" taraftarı olduklarını söyledi.

Saldırılar devam ediyor

İçişleri Bakanlığı, 2 Mart'ta başkent Üsküp'te kalabalık Makedon grubun liseli 5 Arnavut gencini darp etmesinin ardından başlayan şiddet olaylarıyla ilgili bugün yaptığı yazılı açıklamada, dün de 11 yaşındaki iki çocuğun kimliği belirsiz bir kişi tarafından saldırıya uğradığı bildirildi. Açıklamada ayrıca, dün akşam da 16 yaşındaki bir genç kızın otobüs içerisine atılan göz yaşartıcı bomba nedeniyle yaralandığı belirtildi.

İçişleri Bakanlığı ayrıca, 2 Mart'ta yaşanan olaylarda toplam 50 kişinin gözaltına alındığı ve bunların 20'si hakkında 1 aylık gözaltı kararı alındığını bildirdi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.