Piramit Haber

Ülkelerine geri dönmek için zorlanmadılar

Dünya

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bazı basın-yayın organlarında yer alan haberlerde, ''Hatay'da polisin, ilde kalan Suriyelilerin evlerini kapı kapı dolaşarak, 'ya bir mülteci kampına taşının ya da Suriye'ye geri dönün' dediği''...

HATAY
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bazı basın-yayın organlarında yer alan haberlerde, ''Hatay'da polisin, ilde kalan Suriyelilerin evlerini kapı kapı dolaşarak, 'ya bir mülteci kampına taşının ya da Suriye'ye geri dönün' dediği'' iddiasının yer aldığı belirtildi.
Haberde iddia edildiği gibi hiçbir Suriye vatandaşının ülkesine geri dönmek üzere zorlanmadığının vurgulandığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
''Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından tüm imkanlar seferber edilerek, Suriye'de yaşanılan iç karışıklık dolayısıyla insani gerekçelerle Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşlarının geçici olarak misafir edildiği, koruma ve barınma Marsbahis sağlandığı ve tüm ihtiyaçlarının karşılandığı konaklama merkezleri kurulmuştur. Burada misafirlerimizin insani ve medeni ihtiyaçları ülkemize yakışır şekilde karşılanmaktadır. 
Pasaportlarıyla sınır kapılarından yasal yollarla gelen Suriye vatandaşlarının ülkemizde yasal kalma sürelerini tamamladıktan sonra, sınır illeri haricinde bulunan diğer illerde ikamete bağlanmak üzere ikamet tezkeresi alabilecekleri, ülkemize yasal olmayan yollardan giren Suriye vatandaşlarının ise arzu etmeleri halinde çadır kentlerde kalabilecekleri kendilerine iletilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.