Piramit Haber

Türkiye'de onurlu bir hayat yaşıyorlar

Dünya

Suriyeli Hristiyan muhalif lider Mişel Kilo, Türkiye'deki Suriyelilerin onurlu bir hayat yaşadığını söyledi.

İSTANBUL - Hişam Şabani 

Suriyeli Hristiyan muhalif lider Mişel Kilo, Suriye siyaset sahnesindeki son gelişmelere ve Türkiye'nin Suriye siyasetine ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'den Suriye'ye yapılan insani yardımları takdirle karşıladığını belirten Kilo, ''Türkiye'deki Suriyelilerin sığınmacı olarak yaşadığını zannediyordum. Ancak gördüm ki Suriyeliler, Türkiye'de onurlu bir hayat yaşıyorlar. Diğer vatandaşlar gibi çalışma, barınma ve mülkiyet haklarına da sahipler'' dedi.

Kilo, Suriyeli Hristiyanları bir araya getirecek ''Hürriyet ve Adalet İçin Suriyeli Hristiyanlar'' adı altında bir heyet kurulacağını söyledi.

Antakya'da Suriyeli Hristiyanlarla bir araya geldiğini, rejim yanlısı ve karşıtı Hristiyanlar arasında ortak tavır belirlenmesi için siyasi oluşum kurmayı hedeflediklerini ifade eden Kilo, kurulacak heyetin yıkılan köy ve okulları yeniden imar etmek, yardım faaliyetlerine hız kazandırmak ve köy ekonomilerini güçlendirmek konularında yoğunlaşacağını belirtti.

Kilo, muhalefetin müzakereyi esas alan ana hatları çizilmiş siyasi bir stratejik program ve yol haritasına ihtiyacı olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
''SMDK Başkanı Hatib, bir müzakere planı ortaya koymadı. İki öneri sunmuştu. Sonrasında zaten birini geri çekti. Ancak Hatib'in attığı adımın, kontrolü dış güçlerden alarak yeniden SMDK'ya kazandırması açısından önemli bir işlevi var.''
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.