Piramit Haber

Türk heyetine saldırı!

Dünya

Erdoğan'ın yarın gideceği Somali'de, Cumhurbaşkanı'ndan önce ülkeye giden Türk heyetine bombalı saldırı düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Somali ziyareti öncesi, Mogadişu'daki Türk heyetini hedef alan bombalı bir saldırı düzenlendiği bildirildi. Reuters'a açıklama yapan Somali polisi, saldırının bomba yüklü araçla yapıldığını belirtti.
Bombalı saldırı akıllara Türkiye’nin Somali’ye desteğinden rahatsız olan El Kaide bağlantılı Eş Şebab örgütünü getirdi. Bu yöndeki şüpheler kısa süre sonra doğrulandı ve Eşşebab saldırıyı üstlendi.

TÜRK HEYETİNDE ÖLEN YA DA YARALANAN YOK
Erdoğan'ın yarın ziyaret edeceği Somali'de Mogadişu'daki Türk heyetinin kaldığı otelin karşısında bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. İlk bilgilere göre saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. Türk heyetinin güvende olduğu bildirildi.

Polis şefi Farah Nur, Reuters'a yaptığı açıklamada, "Türk heyeti otelin içinde ve güvende. Araba otelin dışında patladı ve soruşturmalarımız sürüyor" ifadelerini kullandı.

SOMALİ VATANDAŞI ÖLENLER VAR
NTV'ye konuşan Kızılay Genel Müdürü Mehmet Güllüoğlu, "Bombalı saldırıda Somali vatandaşlarından hayatını kaybedenlerin olabileceği belirtiliyor" dedi.

ERDOĞAN YARIN ORAYA GİDECEK
Afrika gezisi kapsamında bugün Etiyopya'da temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, yarınki Cibuti ziyaretinin ardından Somali'nin başkenti Mogadişu'ya geçeceği açıklanmıştı.

"SOMALİ’YE GİDİYORUM, ORADA OYNANAN OYUNLARI BİLİYORSUNUZ"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Somali’ye de gideceğini dün TBMM’nin ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı Üyesi Ülkeleri Parlamento Birliği (İSİPAB) 10. Konferansı’nda açıklamıştı.

Erdoğan, “Bugün Somali’ye yola çıkıyorum. Oralarda da oynanan oyunları biliyorsunuz. Geliyorsunuz Orta Afrika’da yaşananlar ne halde. Bütün bunlara karşı ben şu topluluğu bir Şura Meclisi olarak görüyorum. Burası bunun çözümlerini üretmelidir diye düşünüyorum. Umarım 10. konferansın yeniden dirilişe uyanışa ev sahipliği yapmasını diliyorum” demişti.

SOMALİ'DE TÜRKİYE'YE YÖNELİK SALDIRILAR İLK DEĞİL
Haziran 2013: TÜRK BÜYÜKELÇİLİĞİ SALDIRIYA UĞRAMIŞTI
Mogadişu’da daha önce de, Haziran 2013'te Türk Büyükelçiliği’nin ek binası önünde intihar saldırısı düzenlenmiş, çatışmada polis memuru Sinan Yılmaz şehit olmuştu. Saldırıyı Türkiye’nin Somali’ye desteğinden rahatsız olan El Kaide bağlantılı El Şebab örgütü üslenmişti.
Mayıs 2014: BİR TÜRK SALDIRIDA ÖLMÜŞTÜ
Mayıs 2014'te ise yine Mogadişu’da, Türk Hava Yolları’na (THY) güvenlik hizmeti veren bir firmanın Güvenlik Şefi Sadettin Doğan, uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetmişti.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.