Piramit Haber

'Terör örgütü geri dönsün diye..

Dünya

Yarışmacı ülkeyi ayağa kaldırdı...Telecinco televizyonunda yayınlanan programdaki bir yarışmacının, arkadaşlarıyla sohbet sırasında, "Sadece ETA geri dönsün diye gösteriye giderdim" ifadesini kullanması ve bunu şaka olarak söylediğini belirtmesi büyük tepki aldı.

 Argi adlı yarışmacının yaklaşık 1 hafta önceki ifadesi, internetteki sosyal paylaşım sitelerinde sık kullanıldı ve çok sayıda kişinin tepkisini çekti ve bir çok kişi tarafından protesto edildi. İspanya'daki Terörizm Kurbanları Derneği, Telecinco'nun bağlı olduğu Mediaset grubu yönetimine çağrı yaparak, "Program ve televizyon yönetiminin, ETA'nın geri dönmesini isteyen yarışmacıya karşı hemen harekete geçmesini ve bu kişiyi yarışma dışı bırakmasını umuyoruz" açıklamasında bulundu.
Bu gelişmelerden sonra Telecinco ve program sorumluları, Argi'yi yarışmadan atma kararı aldı. Programın yapıldığı eve canlı bağlantı sırasında ETA ile ilgili şakadan dolayı yarışma dışı kaldığını öğrenen Argi, "yanlış anlaşıldığını, yapmaması gereken bir şaka yaptığını" kaydetti. "Söylediğim şey asla aklımın ucundan bile geçemez. Hataydı. Lütfen, lütfen beni affedin. Yapmamam gerekirdi" diyerek ağlayan yarışmacı, terör mağdurlarının tepkisini anlayışla karşıladığını belirterek, programdaki arkadaşlarına veda etti.

ETA terörünün çok hassas bir konu olduğunu ve çok fazla kişiyi yaraladığını savunan program yönetimi de "her türlü terörizme karşı olduklarını ve bu şakaya tolerans gösteremeyeceklerini" açıkladı.

İspanya'nın kuzeydoğusundaki Bask bölgesinin bağımsızlığı için mücadele eden ETA, 20 Ekim 2011'de silahlı faaliyetlerini tamamen bırakma kararı almıştı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.