Piramit Haber

Tahrir'e beton barikat

Dünya

Mısır güvenlik güçlerinin, kamu mallarını ve önemli kurumları korumak için Tahrir Meydanı'nın girişine beton barikatlar koyarak, güvenlik önlemlerini artırdığı bildirildi

KAHİRE

AA muhabirinin emniyet yetkililerinden edindiği bilgiye göre Mısır güvenlik güçleri, Kasr el-Ayni caddesindeki Şura ve Millet Meclisi binalarına zarar verilmemesi için böyle bir yönteme başvurdu.
Bölgede emniyet yetkililerinin sayısının da artırıldığı belirtildi.

Öte yandan Kasr el-Ayni caddesinde güvenlik güçleri ve göstericiler arasındaki çatışmaların yedinci gününde de devam ettiği kaydedildi.

Gösterilerin bulunduğu alana kurulan seyyar hastanede görevli doktor Abdullah Cemal, polisin attığı göz yaşartıcı bombalara, göstericilerin taşlar ve sopalarla karşılık verdiğini ifade etti. Onlarca kişinin yaralandığını belirten Cemal, kırık ve kesik vakalarının geldiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin anayasal düzenlemeler çerçevesinde aldığı kararların ardından başta başkent Kahire olmak üzere Mısır'ın birçok kenti gösterilere sahne oldu.

Mursi, Başsavcı Abdülmecid Mahmud'un görevden alınması, Anayasa Komisyonu'nun görev süresinin uzatılması, 25 Ocak Devrimi'nde yaralananlarla ölenlerin ailelerine maaş bağlanması ve Mübarek döneminin yöneticileri hakkında yeniden soruşturma açılması kararlarını almıştı. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.