Piramit Haber

Suriye'de yine fırına saldırı

Dünya

Suriye'nin başkenti Şam'ın Muadamiye bölgesinde savaş uçaklarının bir ekmek fırınını bombalaması sonucu 9'u çocuk 12 kişinin öldüğü bildirildi.

ŞAM 

Silahlı muhalif yapılanmalardan sorumlu Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), başkentte operasyonların en yoğun sürdüğü Muadamiye bölgesinde bir savaş uçağının ekmek fırınını bombalaması sonucu 9'ü çocuk biri kadın olmak üzere 12 kişinin yaşamını yitirdiğini, çok sayıda da kişinin yaralandığını, yaralılardan bazılarının durumunun ciddi olduğunu belirtti.

Kentte bulunan yerel aktivist Yusuf Ahmed, AA muhabirine, Filistinli mültecilerin kaldığı Hasine kampına 40'tan fazla havan mermisinin isabet etmesi sonucu 7 kişinin hayatını kaybettiğini, 40'a yakın yaralı olduğunu kaydetti.

Şam'ın doğu kesimlerinde yer alan Haresta bölgesinde rejim güçlerinin ağır silahlarla saldırması sonucunda bölgenin harabeye döndüğünü, yüzlerce evin tank ateşiyle ve savaş uçaklarının bombalarıyla yerle bir olduğunu anlatan Yusuf Ahmed, Şam'ın merkezindekiler dahil olmak üzere halkın ekmek ve yemek yapmak için un bulamadığını söyledi.

Şehirde çatışmaların genelde gece saatlerinde başladığını ve sabaha kadar sürdüğünü hatırlatan Yusuf Ahmed, ekmek fırınlarının rejim güçlerince sürekli bombalanması nedeniyle halkın fırınlara gitmeye korktuğunu vurguladı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.