Piramit Haber

Srebrenitsa anneleri tepkili

Dünya

Srebrenitsa anneleri, kanlı katliamlar, soykırım ve sistematik tecavüzlerin üzerine kurulan otonom yapının kuruluş yıl dönümünün kutlanmasının, savaş kurbanlarına saygısızlık olduğunu ifade etti.


BANYA LUKA - Gordana Katana - Zlatan Kapiç

Bosna savaşının (1992-995) silahlarını susturan Dayton Antlaşması'nın 1995 yılında imzalanması ile birlikte resmiyet kazanan Bosna Hersek'i oluşturan 2 otonom yapısından biri Bosna Sırp Cumhuriyeti'nin yerel yönetimi, bu otonom yapının kuruluşunun 21. yıl dönümünü, düzenlenen çeşitli programlarla kutluyor.

1995 yılının Temmuz ayında Doğu Bosna'nın Srebrenitsa kentinde, modern insanlık tarihinin tanıklık ettiği en kanlı soykırımda öldürülen 8 bin üzeri Boşnak kurbanının yakınlarını bir araya getiren Srebrenitsa ve Jepa Anneleri Derneği'nce yapılan açıklamada, kanlı katliamlar, soykırım ve sistematik tecavüzlerin üzerine kurulan otonom yapının kuruluş yıl dönümünün kutlanmasının, savaş kurbanlarına yönelik saygısızlık olduğu ifade edildi.

Srebrenitsa anneleri, ''Kurşuna dizilen silahsız çocuklarımızın kanı, annelerin gözyaşları üzerine kurulmuş olan otonom yapının yıl dönümünü kutlayanlar utanmalı'' diye açıklama yaptılar.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.