Piramit Haber

Son dakika.. IŞİD o kenti aldı!

Dünya

Nüfusunun neredeyse tamamı Türkmen olan Telafer de düştü, Irak havadan bombaladı ama IŞİD kenti aldı.

Ülkenin kuzeyinde saldırıları sürdüren Irak Şam İslam Devleti Musul'da nüfusunun tamamına yakını Türkmen olan Telafer kasabasına girdi, bölgedeki Şii Türkmenler komşu köylere kaçıyor.
IŞİD terör örgütü, sabah saatlerinden itibaren gün boyu havan toplarıyla yaklaşık 400 bin Türkmen'in yaşadığı Telafer ilçesine saldırı düzenledi. 

Telafer'e girmeye çalışan IŞİD mensupları ile 6 bin Türkmen gönüllü ve Merkezi Hükümete bağlı askerler arasında gün boyu çatışmalar yaşandı. 

Havanın kararması ile birlikte Telafer ilçesinin kontrolünün terör örgütü IŞİD'in geçtiği iddia edildi. IŞİD'in, Kale Mahallesi'nde bulunan tarihi ürk Kalesi'nin kontrolünü de ele geçirdiği bildirildi.

IRAK HAVA SALDIRISI DÜZENLEDİ
IŞİD'in Telafer'e girmesinin ardından binlerce Türkmen, Kürtlerin kontrolündeki Sincar bölgesine göç etti. 

Irak Devlet Televizyonunda yer alan habere göre, Telafer ilçesi yakınlarında IŞİD konvoyuna düzenlenen hava operasyonunda ise 35 örgüt üyesi hayatını kaybetti.

Yerel aşiretler ve Irak askerleri ise Telafer'in bazı bölgelerinde IŞİD mensuplarıyla çatışmayı sürdürüyor.

TÜRKMEN KENTİ

Nüfusunun tamamına yakını Türkmen olan Telafer, bölgedeki halk desteği sayesinde Bağdat yönetiminin Musul’da elinde tuttuğu tek bölgeydi.

Özellikle Şii Türkmen aşiretler Irak ordusuna büyük destek veriyor. Telafer nüfusunun büyük çoğunluğunu ise Sünni Türkmenler oluşturuyor.

Irak’ta uzun süredir devam eden kaos, IŞİD’in Salı günü ülkenin ikinci büyük kenti Musul’da kontrolü ele geçirmesi ve diğer bölgelere ilerlemesi sonrasında daha da şiddetlendi.

IŞİD Suriye’deki tüm operasyonlarını durdurarak Irak’a yüklenmeye başlarken, Irak ordusu bünyesine kattığı gönüllüler aracılığı ile kontrolü kaybettiği bölgeleri geri almaya çalışıyor.

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.