Piramit Haber

Şok eden görüntü! Bütün sahil..

Dünya

Geçtiğimiz Salı günü Avustralyalı Syl Sunny Freedman, kendi hesabı üzerinden bir video paylaştı. Rüzgara karşı durup eğlenen Freedman'ın dışında videoda, ilginç bir detay da dikkatleri çekti. Bütün sahil devasa bir köpük tabakasıyla kaplıydı!

Avustralya ’nın Sidney kentindeki bir plaj, çok kuvvetli bir fırtınanın etkisinde kaldı. Fırtına sırasında tüm sahil köpükle kaplandı. Sidney’in kuzey sahillerinde yer alan Kuzey Avoca’da çekilen görüntülerdeki köpükler, vatandaşlar için olağan dışı bir doğa olayı değil. 2013 ve 2011’de Gold Coast’ta da görünen plaj köpüklenmesi, 2007’de de Yamba kentinde sahilleri etkisi altına almıştı.
CoastalWave sitesinin notlarına göre köpüklerin oluşma nedeni, iki farklı fırtına, büyük dalgalar ve karadan esen kuvvetli rüzgârın birleşmesi… Dalgalar, sudaki ölü bitki ve hayvan artıklar, planktonlar gibi pislikleri çalkalıyor. Kuvvetli yağmurların beraberinde getirdiği rüzgarlar, denizdeki ölü hayvan ve bitki artıkları karadan esen rüzgarlarla karşılaşıyor. Bunun üzerine rüzgarların karşılaştığı bölgede tüm plajı kaplayan köpükler oluşuyor.
 
Fırtınayla ilgili bir diğer videoda ise Yeni Güney Galler sahillerinde bir evin suyun üzerinde yüzdüğü görüldü. Evin içinde her hangi birinin olup olmadığıyla alakalı bir bilgi ise henüz paylaşılmadı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.