Piramit Haber

SMDK Başkanı Hatib'e uluslararası çağrı

Dünya

ABD, Fransa, İngiltere ve İtalya'nın Kahire büyükelçileri, SMDK Başkanı Hatib'le görüştü....


KAHİRE

ABD, Fransa, İngiltere ve İtalya'nın Kahire büyükelçileri, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu (SMDK) Başkanı Muaz el-Hatib'ten 'SMDK'nın uluslararası görüşmelere katılmama kararından vazgeçmesi talebinde bulundu.

SMDK Başkanı Muaz el-Hatib, SMDK'nın Kahre'deki bürosunda, ABD'nin Kahire Büyükelçisi Anne Patterson, Fransa'nın Kahire Büyükelçisi Nicolas Galle, İngiltere'nin Kahire Büyükelçisi James Watt ve İtalya'nın Kahire Büyükelçisi Maurizio Massari'yi kabul etti.

SMDK'dan yapılan açıklamada Hatib'in, Patterson, Galle, Watt ve Massari'yle, başta Roma'da gerçekleşecek ''Suriye'nin Dostları Toplantısı'' olmak üzere uluslararası toplantılara katılmama kararını görüştükleri ifade edildi. 

Görüşmede, büyükelçilerin Hatib'ten, 'SMDK'nın ABD ve Rusya'ya gerçekleştirmesi beklenen ziyaretlerine ve ''Suriye'nin Dostları Toplantısı''na katılmama kararından dönmesi talebinde bulundukları kaydedildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, SMDK'nın bu kararından dönmesi için BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi ve Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr da Muaz el-Hatib'le görüşme hazırlığı yapıyor. 

SMDK, geçtiğimiz günlerde, ''Suriye halkına karşı işlenen suçlar'' karşısında dünyanın takındığı umursamaz tavrı protesto etmek için Roma'da yapılacak olan, ''Suriye'nin Dostları Toplantısı7'ndan çekileceğini, Rusya ve ABD'de yapılacak müzakerelere de gitmeyeceğini açıklamıştı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.