Piramit Haber

SMDK, İİT'de temsil hakkı istiyor

Dünya

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), İslam İşbirliği Teşkilatı'nda (İİT) temsil hakkı kazanmaya çalışıyor.

KAHİRE

Suriye Ulusal Konseyi (SUK) Başkanı George Sabra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, SMDK'nın Katar'ın başkenti Doha'da 26-27 Mart tarihlerinde düzenlenen Arap Birliği zirvesinde Suriye halkını temsil etmesinin ardından şimdi de İİT'de temsil hakkı kazanmaya çalıştığını söyledi.

Sabra, ''SMDK, İİT'de temsil hakkı kazanırsa teşkilata üye 56 ülkenin desteğini alarak BM'de temsil hakkı için başvuruda bulunabilecek'' dedi.

Önceliklerinin İİT'de temsil hakkı elde etmek olduğunu belirten Sabra, bu konuda teşkilat üyesi Arap ve İslam ülkelerinden söz aldıklarını kaydetti.

SMDK Genel Sekreteri Mustafa Sabbağ da, SMDK'nın bu alanda çalışmalarına başladığını ancak temsil hakkının, yakın bir dönemde yapılacak olağanüstü bir toplantı veya gelecek Şubat ayında düzenlenecek zirveyle mi verileceği konusunun İİT tarafından belirleneceğini belirtti.

İİT'den konuyla ilgili yapılan açıklamada ise, temsil başvurusu olması durumunda bu talebin üye ülkeler tarafından inceleneceği, nihai karar için olağanüstü toplantı düzenlenmesi veya bir sonraki zirvenin beklenmesinin inceleme sonucunda netlik kazanacağı ifade edildi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.