Piramit Haber

Silahlar konusunda hareket zamanı

Dünya

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Başkan Barack Obama'nın sivillerin silah alımı ve kullanımının kontrolü noktasında harekete geçmeye kararlı olduğunu söyledi.

WASHINGTON

Biden, ABD yönetiminin silahların yol açtığı şiddetin önüne geçmek için çabalarını hızlandırması kapsamında, potansiyel önerileri görüşmek üzere, silah güvenliğine dair grupların temsilcileri, silah şiddeti mağdurları ve mağdurların aileleriyle Beyaz Saray'da toplantı yaptı.

Biden, toplantıda, yakınlarını silah şiddeti nedeniyle kaybedenlerin fikirlerini dinlemekten mutlu olacağını belirterek, artık silahlar konusunda harekete geçmenin zamanı olduğunu söyledi.

''Bu problem acil harekete geçmeyi gerektiriyor'' diyen Biden, Obama ve kendisinin bu noktadaki kararlılıklarını vurguladı. Biden, ''Başkan, bu konuda harekete geçecek'' diye konuştu. 

Kariyeri boyunca, geçen ay Connecticut'ta bir kişinin yasal yollardan alınmış silahlarla yaşları 6 ila 7 arasında değişen 20 çocuğu katlettiği bir olaya tanık olmadığını dile getiren Biden, bu olayın Amerikalıları hiç olmadığı kadar yaraladığını ifade etti.

Biden, yarın da ABD'deki en büyük silah lobisi olan National Rifle Association'ın yetkilileri (Ulusal Tabanca Derneği-NRA) ve silah sahipleriyle görüşecek.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.