Piramit Haber

Şengal Dağı cesetlerle doldu

Dünya

IŞİD'in ele geçirdiği Sincar'dan kaçan Ezidiler, açlık ve susuzluktan ölen birçok kişinin cesedinin Şengal Dağı'nda bulunduğunu söyledi.

Evlerini terk ederek canlarını kurtaran onbinlerce Ezidi, Şengal Dağı üzerinden YPG ve PKK'lıların açtığı koridorlar üzerinden Suriye'nin Rojava ile Irak Kürdistan Bölgesi'ne gitmek için gece gündüz günlerce süren zorlu bir yolculuk yapıyor.


"CESETLERİ KAYALARIN ALTINA GİZLEDİK"
Yollardaki ağır koşullara dayanamayan onlarca yaşlı, çocuk ve hastanın yollarda öldüğünü dile getiren Ezidiler cesetleri ise kayaların ve ağaçların altına bırakmak zorunda kaldıklarını söyledi. 


ŞENGAL DAĞI CESET DOLU 
35 yaşındaki Mervan Sino, Şengal Dağı'na açılan yollarda IŞİD tarafından öldürülen kadın, çoluk çocuk yüzlerce kişinin cesedini gördüğünü belirterek, ''Bir tepeye kurtulmak için kaçan ve IŞİD tarafından takip edilerek öldürülen çoğu çocuk ve yaşlı onlarca kişinin cesedini gördüm. Aşırı sıcaklardan dolayı cesetlerin kokusu her tarafa yayılmıştı. Şengal Dağı adeta ceset kokuyordu ve dağ artık cesetlerle dolu. Cesetleri kendi gözlerimle gördüm. Yaklaşık 30 aileninde yine bir tepede olduğunu gördüm'' dedi.



200 YAKININI GERİDE BIRAKTI
40 yaşındaki Hacı İsmail Hüso ise, Şengal'in Koço Köyü'nde 200 yakının IŞİD'in katliamı altında bulunduğunu, IŞİD'in köyün etrafını sardığını, köylülerin ellerinde bulunan silahlarla direnmeye çalışsalarda müdahale edilmemesi halinde hepsinin öldürüleceğini söyledi.

Hüso, ''IŞİD Şengal'e aniden saldırdı. Bizde silahımız olmadığı için mecburen kaçtık. Çoluk çocuk Şengal Dağı'na çıktık. Dağda sığınak ağaç bulmak çok zor. Kayaların arasına gizlendik.Köylerimize baskın düzenleyen IŞİD'in öldürdüğü yakınlarımızın cesetleri evlerde kaldı.'' dedi.


Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.