Piramit Haber

Savaşsız vatana dönüş özlemi

Dünya

Suriye'deki çatışmalarda kimi anne babasını kaybeden kimi de yaralanan çocuklar, Atme kasabasındaki çadırlarda evlerine dönecekleri günü bekliyor.

Suriye'deki çatışmalarda kimi anne babasını kaybeden kimi de yaralanan çocuklar, Atme kasabasındaki çadırlarda evlerine dönecekleri günü bekliyor.

...

HATAY - Salim Taş/Cem Genco


Esed ordusunun halkına yönelik olarak havadan ve karadan yaptığı bombardımandan en çok masum çocuklar etkileniyor. Kimi anne babasını kimisi de bir yakınını kaybeden, bir kısmı da olaylarda yaralanan çocuklar, Atme kasabasına yakın bir alanda kurulan çadırlarda arkadaşlarıyla oynayarak vakit geçiriyor.

Suriye'nin İdlip kentine bağlı Cebilli Zavi kasabasından Atme kasabası yakınındaki çadır kente 20 gün önce gelen Sene Miğleç, Esed ordusuna ait uçakların attığı bombaların evlerinde bulundukları sırada üzerlerine isabet ettiğini ve bu saldırıda eşi ve 3 yaşındaki oğlunun yaralandığını söyledi. Miğleç, ''Eşim ve oğlumun yarasının iltihap kapmasından ve onlara bir şey olmasından korkuyorum. Bu savaş bir an önce bitsin ve yuvamıza dönelim artık'' dedi.

Cebilli Zavi kasabasından 1 ay önce Atme'ye gelen Mahmut Abdurrahim de 5 ay önce helikopterlerden atılan bombalar sonucunda evlerinin yandığını kaydetti. Çıkan yangın sonucunda evde bulunan 4 yaşındaki oğlunun sol kolunda, karnında ve sırtında yanıklar oluştuğunu anlatan baba Abdurrahim, ''Yeter artık biz savaşsız bir vatan istiyoruz'' diye konuştu.

10 yaşındaki Halit İbrahim de 3 ay önce Suriye ordusunun İdlip'e bağlı Kurin kasabasına düzenlediği saldırıda keskin nişancılar tarafından ayağından vurulduğunu söyledi.
Koltuk değnekleri olmadan ayaklarının üzerine basamadığını ve bu durumun kendisini çok üzdüğünü belirten İbrahim, bir an önce evine dönerek yarım kalan eğitimini tamamlamak istediğini sözlerine ekledi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.