Piramit Haber

Saraybosna'da grev

Dünya

Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'nın toplu taşıma şirketi ''GRAS'' çalışanları grev başlatınca, vatandaşlar evlerine yürüyerek gitti.

SARAYBOSNA

Saraybosna Kantonu hükümetinin şirketin genel müdürünü görevden alınmasını protesto eden ''GRAS'' çalışanları, dün grev başlattı. Grev nedeniyle başkentteki toplu ulaşım araçları olan tramvay, otobüs ve minibüsler öğleden sonra garajlara götürüldü.

İş yerlerinden, okullarından çıkan ve grevden haberi olmayan Saraybosnalılar, uzun süre duraklarda toplu ulaşım araçlarını bekledi. Araçların gelmemesi üzerine birçok vatandaş ve öğrenci evlerine yürüyerek gitmek zorunda kaldı.

''GRAS'' şirketinde genel müdürlük görevinden alınan Adis Şehiç, yaptığı açıklamada, şirketin denetim kurulunun yeni müdür olarak Hasan Beşiç'i atadığını, çalışanların da bundan memnun olmadığı için greve gittiğini söyledi.

"Bir grubun şehri bloke etmesine müsaade edemeyiz"

Saraybosna Kantonu Başbakanı Suad Zelyoviç ise yaptığı açıklamada, ''GRAS'' çalışanlarının tamamının greve katılmadığını belirterek, ''Araçların trafikten çekilmesi vatandaşın zararınadır. Bu yüzden bir grubun bütün şehri bloke etmesine müsaade edemeyiz. Grevin sorumlusu olanlar bunun yasal sonuçlarıyla karşı karşıya kalacaktır'' diye konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.