Piramit Haber

Resmi olmayan sonuçlara göre 12. Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu

Dünya

Cumhurbaşkanlığı seçimi resmi olmayan sonuçlarına göre Recep Tayyip Erdoğan yarışı ilk turda göğüsledi.

Yüzde 99'u açılan sandık sonuçlarına göre Başbakan Erdoğan yüzde 52 oy oranına ulaştı. 
Ekmeleddin İhsanoğlu yüzde 38.31 oy alırken Selehattin Demirtaş, yüzde 9.64 oy aldı.

Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları netleşmeye başladı. Resmi olmayan sonuçlara göre Recep Tayyip Erdoğan oyların yüzde 50'sinden fazlasını alarak Türkiye Cumhuriyeti'nin halk tarafından seçilen ilk cumhurbaşkanı oldu. 12'inci Cumhurbaşkanı Erdoğan 5 yıl boyunca Çankaya Köşkü'nde görev yapacak.

AFP HERKESTEN ÖNCE DUYURDU
AFP haber ajansı kazanan Recep Tayyip Erdoğan başlığıyla duyurdu.

AFP’nin haberine göre Türkiye 91 yıllık Cumhuriyet tarihinde ilk kez kendi Cumhurbaşkanını seçti. Başbakan Recap Tayyip Erdoğan Başbakanlık pozisyonua gelen en güçlü lider olarak görülüyordu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde favori adayın Erdoğan olduğunu yazan AFP'ye göre resmi olmayan sonuçlara göre Erdoğan oyların yüzde 54,1’ini alarak birinci oldu. AP haber ajansı da seçim sonuçlarıyla ilgili aynı sonuçları paylaşırken resmi sonuçların yarından önce açıklanamayacağını da belirtti. Reuters haber ajansı da Başbakan Erdoğan'ın resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kazandığını ilan etti.

YÜZDE 90'LAR GEÇİLDİ

TÜRKİYE'de ilk kez seçmenin doğrudan katılımıyla yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde sandıkların yüzde 93'ü açıldı. Ak Parti'nin cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 53 oy oranıyla seçimi önde götürüyor.

Şu ana kadar açılan sandıklara göre Ekmeleddin İhsanoğlu yüzde 38, Selahattin Demirtaş yüzde 9 oy aldı. Tasnif devam ederken, adayların oy oranları da gelen sandık sonuçlarına göre değişiyor.

Seçimde alınan ilk sonuçlara göre Erdoğan, Ankara, Konya, Erzurum Elazığ, Bayburt gibi illerde en yüksek oy oranına ulaştı. Muhalefet partilerinden CHP'nin ağırlıkta olduğu İzmir, Aydın ve Muğla gibi illerle MHP'nin ağırlıkta olduğu Adana ve Mersin'de İhsanoğlu seçimi önde götürüyor. Selahattin Demirtaş ise Diyarbakır başta olmak üzere Güneydoğu'da en fazla oy alan aday oldu.

Seçimde sandıklarda oy sayımının kısa süre açılacağı ve seçimin sonucunun birkaç saat içinde açıklanması bekleniyor.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.