Piramit Haber

Rejim askerleri Etarib Mahkemesi'nde

Dünya

Geçen Temmuz ayında Özgür Suriye Ordusu tarafından ele geçirilen Halep'in Etarib ilçesinde bulunan mahkeme, bölgede güvenliği sağlamaya çalışıyor..



HALEP - Hatice ez-Zuğeymi

Muhaliflerin basın sözcüsü Ahmed Ibeyd AA muhabirine, Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) şehri kurtarmak için girdiği savaşlarda ele geçirdiği 46. alayı ziyaretinde eşlik etti.

Rejimin askeri karargahıyken ÖSO'nun kenti ele geçirmesinden sonra polis merkezi, mahkeme ve hapishaneye dönüşen binanın duvarlarında, meydana gelen çatışmalardan kalma kurşun izleri gözleniyor.

Esirlerle ilgili tahliye, hapis ve idam kararlarını kimin verdiği sorusuna Ibeyd şöyle karşılık verdi: ''Esirler hakkında kapsamlı bir soruşturma açıyoruz. Bu konuda önce diğer esirleri sorguya çekiyor, ele geçirilen askeri mevkilerde bulunan görev dağıtım evraklarını kontrol ediyor ve böylelikle esirlerin askeri operasyonlara katılıp katılmadığının anlıyoruz, göreve gittiği yerlerde büyük katliamlara karışıp karışmadığını ve kaç kurşun attığını araştırıyor, kararı buna göre veriyoruz.''
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.