Piramit Haber

Rehin alınan gazetecileri muhalifler kurtardı

Dünya

Suriye'de Esed güçleri tarafından rehin alınan, aralarında Türk gazeteci Aziz Akyavaş'ın da bulunduğu 4 gazeteci muhalifler tarafından kurtarıldı.

 Suriye'de kaçırılan, aralarında Türk gazeteci Aziz Akyavaş'ın da bulunduğu ABD'li ve Ürdünlü 4 basın mensubu Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye ulaştı.
Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki işlemlerin ardından Türkiye'ye giriş yapan Akyavaş ve beraberindeki gazeteciler, çok yorgun olduklarını ve bu nedenle açıklama yapmayacaklarını söyledi.

Kendilerini muhaliflerin kurtardığını ve onların yardımıyla Cilvegözü Sınır Kapısı'na geldiklerini ifade eden Akyavaş, ''Gözlerimiz bağlıydı, nelerin yaşandığını bilmiyoruz. Fiziksel şiddet görmedik ama psikolojik şiddete maruz kaldık'' dedi.

ABD'li gazeteciler John And Ward Karıstra ve Richard Harrisengel ile Ürdünlü Muhammed Jamal Balluz da Suriye'de Esed birliklerinin kendilerini alıkoyduklarını belirterek, 5 günlük esareti bir an önce unutmak istediklerini kaydetti.

Çok zor koşullarda 5 gün geçirdiklerini ve Türkiye'yi çok sevdiklerini ifade eden gazeteciler, dinlenmek istediklerini söyledi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.