Piramit Haber

Putin o metni imzaladı!

Dünya

Putin, "Kırım'ın Rusya'ya bağlanması ve yeni bir federal bölge oluşturulması" anlaşmasını imzaladı. Kremlin'de açıklama yapan Putin, "Kırım gelenekleriyle Rusya'dan ayrılabilecek bir bölge değildir" dedi. ABD ve Rusya arasında da 'yaptırım' restleşmesi yaşandı.

Putin'in konuşmasından satırbaşları şöyle:
 
Kırım, Rusya'nın askeri gücünü sembolize eden pek çok örneklerle doludur. Bu açıdan bakınca Rusya'ya çok benzerdir. Rusya'dan ayrılabilecek bir bölge değildir. Rusya'nın yaşam tarzını, dilini muhafaza eder. Ve bugün hem Kırımlılar, Kırım Tatarları, Ukraynalılar, hep Kırım içinde bir arada olmuşlardır. Ve referandumda da Kırımlar tercihini ortaya koymuştur.
 
3 DİL OLACAK
 
Putin'in "Sovyet döneminde çok adaletsizlik yaşanmış ve bu süreç de Ruslar da çok acı çekmiştir" sözleri salondan alkış aldı. Putin şöyle konuştu: "Kırım halkına destek çıkmak zorundayız. Kırım tarihi Rus toprağıdır. Kırım'daki referandum uluslararası hukuk kurallarına uygun gerçekleşti. Kırım çok milletli bir bölge. Burada üç resmi dil olmalıdır. Rusça, Ukraynaca ve TatarcaRusça, Ukraynaca ve Tatarca. Kırım, Rusya'nın bir parçası olmaya devam edecek. Bu nesillerden nesile aktarılacak bir durumdur" dedi.
 
KIRIM KARARINI VERDİ

Kırım Rusya’nın bir parçası olarak kalmaya devam edeceğini söyleyen Vladimir Putin “Bu nesillerden nesillere aktarılan bir durum ve öyle de olacak” dedi.
Putin “1930’larda Rus etnik kökeninden olanlar da sıkıntı çektiler.Ama yasa şunu net bir şekilde ortaya koyuyor. Şimdi tarihte yaşanan gelişmelerde Kırım Ukrayna’nın oldu. Ama şimdi Kırım kararını kendi verdi. Halklara tercihlerini sormak mümkün olmamıştı. Ancak şimdi mümkün oldu.” diye konuştu. 

SADECE RUSYA OLABİLİR
Putin, şunları söyledi: Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne her zaman saygı duyduk. Sizi Rusya ile korkutanlara inanmayın. Biz Ukrayna'nın bölünmesini istemiyoruz, bizim buna ihtiyacımız yok. Kırım, asırlarca olduğu gibi orada yaşayan halkların toprağı olarak kalacak. Kırım bizim ortak mirasımız. Burası stratejik bir bölge ve sadece Rusya'nın sürdürülebilir egemenliği altında kalabilir.
 
HER ŞEYİN BİR SINIRI VAR
 
Bizi yaptırımlarla tehdit ediyorlar. Biz zaten bir dizi sınırlamayla yaşıyoruz. Rusya'yı köşeye sıkıştırma politikası bugün de devam ediyor. Politikalarımızı uyguladığımız için bizi köşeye sıkıştırmak istiyorlar. Ama her şeyin bir sınırı var.
 
YAPTIRIM RESTLEŞMESİ
ABD, Rusya'nın Kırım'ı işgalinde etkisi olan 7 Rus hükümet yetkilisi için yaptırım kararı almıştı. Yaptırımların Putin'e kadar uzanabileceği de konuşuluyordu. Rusya'da Duma'dan ise sert bir rest geldi. Milletvekilleri "Hepimizi yaptırım listesine ekleyin" açıklaması yaptı.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.