Piramit Haber

Putin'den flaş açıklama!

Dünya

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye konulu açıklamasında “Kürt devleti bizim işimiz değil. Bölgedeki Kürtler’e ve hükümetlere kalmış bir mesele.” dedi.

Putin, Yunanistan'a düzenlediği iki günlük resmi ziyaretin ilk durağı başkent Atina'da Başbakan Aleksis Çipras ile basın toplantısı düzenledi.
Türk hava sahasını ihlal etmesinin ardından Türk jetleri tarafından düşürülen Rus savaş uçağıyla ilgili bir soru üzerine Putin, Rus Hava Kuvvetlerinin düzenli ordularla savaşmadığını, terör örgütlerini hedeflediğini savundu.

TÜRKİYE ADIM ATMALI

Putin, Türkiye'ye karşı hiçbir zaman savaşmayı düşünmediklerini anlatarak, şöyle devam etti:

"Sadece uçağımız düşürülmedi. Uçağın pilotu da öldürüldü. Bu da uluslararası hukuka göre bir savaş suçu. Bu konuda açıklamalar aldık ama hiçbir zaman bir özür gelmedi. Biz ilişkilerimizi düzeltmek istiyoruz. Bu ilişkiyi bozan biz değildik.

Sözler yeterli değil. Birşeyler yapmalılar. Ama Türkiye ile iletişim içindeyiz. İletişimde kalmanın birçok yolu var. Belli başlı adımlar bekliyoruz. Ama şimdilik hiçbir adım yok.”

SURİYE'DE KÜRT DEVLETİ


Rojava’da bir Kürt devleti kurulması ihtimaline ilişkin ise Putin, "Kürt devleti bizim işimiz değil. Bölgedeki Kürtler’e ve hükümetlere kalmış bir mesele. Bu konuda mevkidaşlarımızla ilişki içindeyiz. Bir barış süreci başlatmalıyız ve makul sonuca vardırmalıyız. Siyasi çözüm için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.