Piramit Haber

Petraeus'u kıskançlık yakmış

Dünya

CIA Başkanı Petraeus'un istifa etmesine neden olan soruşturmanın, Petraeus'un sevgilisinin başka bir kadına gönderdiği "uzak durması" yönündeki uyarı e-postaları sonucunda açıldığı ortaya çıktı.

CHARLOTTE/TAMPA

FBI'ın sözcüsü Shelley Lynch, ajanların David Petraeus'un sevgilisi Paula Broadwell'in Charlotte'daki evine gittiklerini söylerken, ajanların Broadwell'in evinde ne yaptıklarına ilişkin bilgi vermedi.

Bu arada Petraeus'un eski görev arkadaşları ve dostları, istifa eden CIA Başkanı'nın, geçen yaz sevgilisinin bir diğer kadına Petraeus'tan uzak durması uyarısında bulunan e-postalar gönderdiğinden şüphelenildiğini öğrenince şok olduğunu söylediler. 

Petraeus'un arkadaşlarına, Tampa sosyetesinden Jill Kelley ile ilişkisinin platonik olduğunu, öte yandan sevgilisi Paula Broadwell'in bunu romantik bir ilişki olarak gördüğünü söylediği belirtildi.

David Petraeus'un bir arkadaşı, emekli generalin, Broadwell'in Kelley'e gönderdiği e-postaları öğrenince şoka girdiğini belirtirken, Kelley ve cerrah eşi Scott ile arkadaş olduğunu söyleyen Petraeus'un, çiftin Tampa'daki evlerini düzenli olarak ziyaret ettiğini söylediği kaydedildi.

Jill Kelley, Mayıs ayında rahatsız edici e-postalar almaya başlamıştı. Söz konusu e-postalar, Kelley'nin yetkilileri durumdan haberdar etmesine neden olmuş, sonunda da Petraeus'un istifasıyla sonuçlanan soruşturmayı tetiklemişti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.