Piramit Haber

Peşmergelere mutfak eğitimi!

Dünya

Almanya'nın Bavyera Eyaleti'nde Alman ordusu tarafından eğitilen 32 Kürt Peşmerge'ye, şimdi de Aşağı Saksonya Eyaleti'nde sahra mutfağında yemek pişirmeyi öğrenen 10 Peşmerge eklendi.

Almanya 'nın Bavyera Eyaleti'nde Alman ordusu tarafından eğitilen 32 Kürt Peşmerge'ye, şimdi de Aşağı Saksonya Eyaleti'nde sahra mutfağında yemek pişirmeyi öğrenen 10 Peşmerge eklendi.
Peşmergeler, Osterholz-Scharmbeck Askeri Lojistik Okulu'nda, TFK 250 Sahra Mutfağı'nın kurulması, kullanılması ve bakımı eğitimini alıyor.

Bild gazetesinin haberine göre, Almanya Kuzey Irak'a silahların yanı sıra her biri üç metre uzunluğunda ve iki ton ağırlığında 25 sahra mutfağı gönderiyor. Peşmergeler, Alman sahra mutfaklarında pide gibi yerel yiyeceklerin pişirilmesi konusunda da eğitiliyor. Alman sahra mutfaklarında pide pişirilmesinde sıcak taş fırın yerine, “gulaş topu" denilen sistem kullanılacak. 

MUTFAKLAR 20 DAKİKADA SÖKÜLEBİLİYOR 

Haberde, 20-38 yaş arasındaki Peşmergelerin doğrudan cepheden geldikleri belirtilirken, 34 yaşındaki kendini “Chakdar" olarak tanıtan bir Peşmerge'nin, "Kötü donanımımız yüzünden çok sayıda insanımızı kaybettik. Acilen silah ve iyi donanıma ihtiyacımız var. Tabii iyi bakım da buna dahil. Çünkü aç bir asker iyi savaşamaz" dediği yer aldı.

Bir sahra mutfağı TFK 250 ile 250 kişi için yemek hazırlanabildiği belirtilirken, bazen cephede 600 kişi için bile basit yemekler hazırlanabildiği vurgulandı. Kuzey Irak'ta kurulacak sahra mutfakları, 20 dakikada sökülebiliyor.

Bir haftalık sahra mutfağı kursuna katılan 10 Peşmerge'nin eğitimli aşçı olmadığına dikkat çekilirken, mutfağın kurulup sökülmesi konusundaki teknik yeteneklerinin önemli olduğu belirtildi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.