Piramit Haber

Peki bu 1 dolarların sırrı neydi?

Dünya

15 Temmuz'da gerçekleşen darbe girişimi sonrası yapılan gözaltılarda darbeci komutanlar, valiler ve üst düzey yetkililerin üzerinden 1 dolar çıkmıştı.

Darbe girişimine yönelik sürdürülen operasyonlarda örgüt üyelerinde 1 dolarlık banknotlar ele geçirilmişti
.Darbe gecesinde bu dolarların cuntacı askerlerin birbirlerini tanıması için şifre olarak kullanıldığı ortaya çıkmıştı.

Bu konu hakkında birden çok iddia mevcut

İddialardan biri bu banknotların örgüt mensuplarının konumlarını ve birbirlerini tanımasını sağladığına yönelik Her 1 Dolar seri numaralarının baş harflerinde 3 kademeli farklı mesaj taşıyor.

Örgüt için önemli olduğundan şüphelenilen üst düzey bazı isimlerin üzerinden, seri numarası "F" ile başlayan 1 dolar çıkması bunu kanıtlıyor gibi...Cuntacı askerlerin üzerinden çıkan ve seri numarası “F” harfi ile başlayan dolarlar FETÖ mensubu subaylara veriliyor.

Seri numarası “J ve C”
harfi ile başlayan dolarlar ise ast rütbeli askerler ve paralel yapıya destek veren iş adamlarına veriliyor. Dolarları iş adamlarının bereket, askerlerin ise örgüte mensup olduğunu göstermek için yanında taşıdığı iddia ediliyor
Gözaltında bulunan askerlerin bazıları emniyetteki ifadelerinde Dolarları şifre olarak kullandıkları kabul ederken bazıları da koleksiyon yaptıklarını söylüyor.

1 dolarların şifresine ait başka bir iddiayı ise Necmettin Erbakan yıllar önce bu şekilde dile getirmişti...


Necmettin Erbakan tarafından, bir Doların Siyonizm'in simgesi olduğu açıklanmıştı. Erbakan" Bir Doların Amerika'nın parası olduğunu aldanmayın. Bakın arkasında bulunan mühür Siyonizmin mührüdür. Amerika Merkez Bankası Siyonizmin bankasıdır. Amerikan Merkez Banakası ( FED) bu parayı zamanında Siyonistlerden alıyor" diyor.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.