Piramit Haber

Patlamamış füzeden havan topu üretiyorlar

Dünya

Suriye'nin Halep kentinde ÖSO'ya bağlı ''Füze Tugayı'', Esed güçlerinin fırlattığı patlamamış füzelerden havan topu ve füze üretiyor..


HALEP - Abdurrahman eş-Şerif 

Halep kentinde Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı ''Füze Tugayı''nın füze ve havan topları üretimini görüntüledi. Tugay komutanı Kasım el-Halebi, füze ve havan topu üretiminde yüzde doksan başarı sağladıklarını ifade etti.


Halebi, füze üretiminde ham maddenin Esed yönetimine ait patlamamış füzelerden temin edildiğini belirtti. Devrimcilerin gelişmiş silahlara ihtiyaç duyduğunu hatırlatan Halebi, uluslararası toplumun sözünde durmasını bekleyemeyeceklerini söyledi. 

Komutan Halebi çok kısa bir zaman diliminde havan topu ve füze üretmeyi başardıklarını, ürettikleri füzelerin 2 kilometre menzile sahip olduğunu ve havan topu üretiminde tam bir başarı kaydettiklerini dile getirdi.

''Esed ordusunu hedef alan 10 kilometre menzile sahip füzeler üretmeyi hedeflediklerini'' belirten Halebi, Suriye'deki savaşın gelişmiş silahlar olmaksızın bitmeyeceğini, tugayın yakın gelecekte tüm ekip ve tugaylara füze ve havan topu desteği vereceğini söyledi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.