Piramit Haber

Patanili yetimlerin yüzü güldü

Dünya

Türkiye'deki hayırseverler, Tayland'ın Patani bölgesinde kurdukları yetimhanelerde kalan 150 çocuğun eğitimden giysiye gıdadan bayram harçlığına kadar her türlü ihtiyacını karşılıyorlar.

PATANİ - A. Fatih Tekcan

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, yıllardır baskı ve asimilasyona maruz kalan 3 milyon Müslüman Malay'ın yaşadığı Patani bölgesinde yaklaşık 5 bin yetim bulunuyor. 

Bölgede 7 yıldır yardım faaliyetlerini sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı, bugüne kadar Patani'de 2 yetimhane açtı, yüzlerce yoksul aileye ayni ve nakdi yardımda bulundu.

Son olarak geçen yıl 44 yetim çocuğun barınacağı yeni bir yetimhanenin yapımına başlandı. Türkiye'deki hayırseverlerce kurulan Konya Ayder ve Şifa yetimhanelerinde halen 150 çocuğun kaldığı öğrenildi.

Bu arada, Kurban Bayramı'nda İHH İnsani Yardım Vakfı görevlisi Zafer Topaloğlu ile bölgeye gelen hayırsever iş adamları Halil Asa, Ahmet Kırmızı ve Kemal Çay, yetimlerle bayramı geçirdi.
Bayramda 9 bin kilometre uzakta bulunan Patani'deki yetimlerin yanına gelen hayırseverler çocuklara oyuncak dağıtıp birlikte kavurma yediler.

İHH İnsani Yardım Vakfı görevlisi Topaloğlu, ''Gelecekte baktığımız yetim sayısını artırmak istiyoruz. Bu amaçla 44 yetim çocuğun kalacağı üçüncü yetimhanemizi yapıyoruz'' dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.