Piramit Haber

Papa'nın görev başındaki son saatleri

Dünya

Vatikan tarihinde 598 yıl aradan sonra bir ilke imza atarak, 11 Şubat'ta istifasını açıklayan Papa 16’ncı Benedikt, görevinin son gününde kardinallere hitap etti.

 Vatikan Sarayı'ndaki konuşmasının ardından kardinallerle tek tek vedalaşan Katolik Hıristiyanların ruhani lideri Papa 16’ncı Benedikt, konuşmasında, halefine "koşulsuz saygı ve itaat" sözü verdi.
Kardinaller Meclisi'nin bir orkestra gibi uyum ve birlik içinde çalışmasını arzu ettiğini söyleyerek, gelecek gün ve haftalarda yeni papayı seçecek kardinaller için dua edeceğini belirtti.

Papa 16’ncı Benedikt TSİ 18.00'de Vatikan Sarayı'ndan helikopterle ayrılarak, papaların yazlık ikametgah olarak kullandığı, kendisinin de bir süre kalacağı Castel Gandolfo'ya geçecek.

Papa dün Aziz Petrus Meydanı'ndaki genel oturumda son kez inananlarıyla bir araya gelmişti. Törene yaklaşık 150 bin kişi katılmıştı.Papa 16'ncı Benedikt'e görevden ayrıldıktan sonra "Emerit Papa" ya da "Emerit Roma Piskoposu" unvanlarıyla hitap edilecek. "Emerit", hizmetini tamamlayıp emekli olmakla birlikte alanında çalışmalarını sürdüren profesörlere ve bazı din adamlarına verilen bir unvan.

Papa 2'nci Jean Paul'ün 2 Nisan 2005'te vefat etmesinin ardından yapılan Papalık seçimiyle 19 Nisan 2005'te Katolik Kilisesi'nin 265'inci Papa'sı olan Joseph Alois Ratzinger, 1415'te görevinden ayrılan 12'nci Gregory'den sonra istifa eden ilk papa olmuştu.

Yeni papanın seçim sürecinin önümüzdeki hafta başında başlaması bekleniyor.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.