Piramit Haber

Pakistanlı Malala taburcu edildi

Dünya

Pakistan'da geçen yıl Taliban tarafından başından vurulan ve İngiltere'de geçen hafta kafatasına metal plaka yerleştirilen 15 yaşındaki Malala Yusufzay, hastaneden taburcu edildi.

LONDRA

Malala'nın kurşun yaralanması dolayısıyla kafatasında oluşan boşluğa, İngiltere'nin Birmingham şehrindeki Kraliçe Elizabeth Hastanesi'nde geçen hafta yapılan ve 5 saat süren ameliyatla, metal plaka yerleştirilmişti. 

Hastanenin doktorları ameliyat sonucundan memnun olduklarını ve Malala'nın hızlı bir şekilde iyileşmekte olduğunu bildirdi. Bugün hastaneden taburcu edilen Malala'nın rehabilitasyonuna evinde, ailesinin yanında devam edilecek. 

Malala'nın babası Ziyaddin Yusufzay Pakistan'ın Birmingham Konsolosluğu'nda çalışmaya başlarken, Pakistanlı genç kızın ve ailesinin bundan sonra İngiltere'de yaşaması bekleniyor.

Taliban tarafından vurulduktan sonra Pakistan'da bir hafta boyunca tedavi edilen ve kafatasına isabet eden kurşun çıkarılan Malala için İngiliz hükümeti yardım teklif etmişti. Malala bunun üzerine geçen yıl ekim ayında, kurşun yaralanmalarıyla ilgili özel bir travma merkezi bulunan ve askerlerin de tedavi edildiği Birmingham'daki Kraliçe Elizabeth Hastanesi'ne getirilmişti. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.