Piramit Haber

Pakistanlı Malala ilk kez konuştu

Dünya

Pakistan'da geçen yıl Taliban tarafından başından vurulan ve İngiltere'de tedavi edilen 15 yaşındaki Malala Yusufzay, kendini daha iyi hissettiğini söyledi.

LONDRA 

İngiltere'ye gelişinden bu yana ilk kez açıklama yapan Yusufzay, konuşabildiğini ve yürüyebildiğini belirterek, önceki gün 5 saat süren ve kafatasına metal plaka yerleştirilen operasyonla ilgili olarak da, "Büyük bir operasyon geçirmiş gibi hissetmedim" dedi.

Konuşurken üst dudağını oynatmakta güçlük çektiği gözlenen Yusufzay, "Her geçen gün daha iyi oluyorum. Gördüğünüz gibi yaşıyorum, konuşabiliyorum ve herkesi görebiliyorum. Çünkü kadın, erkek, çocuk, herkes benim için dua etti. Bu duaların sonucunda Allah bana yeni, ikinci bir hayat verdi. Ben de insanlara hizmet etmek istiyorum. Bütün çocuklara ve kızlara eğitim almaları için hizmet etmek istiyorum. Bundan dolayı Malala Vakfı'nı kurduk" diye konuştu.

Genç kızların eğitimi için geçen yıl kurulan Malala Vakfı, ilk etapta yaklaşık 10 milyon dolar yardım toplamıştı.

Taliban tarafından vurulduktan sonra Pakistan'da bir hafta boyunca tedavi edilen ve kafatasına isabet eden kurşun çıkarılan Malala için İngiliz hükümeti yardım teklif etmişti. Malala bunun üzerine geçen yıl Ekim ayında, kurşun yaralanmalarıyla ilgili özel bir travma merkezi bulunan ve askerlerin de tedavi edildiği Birmingham'daki Kraliçe Elizabeth Hastanesi'ne getirilmişti.

Pakistan'ın Svat bölgesinde okulundan dönerken vurulan Malala Yusufzay, ülkesinde kız çocuklarının eğitimi için yürüttüğü kampanyalar dolayısıyla sembol isim haline gelmişti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.