Piramit Haber

Önemli bir aşama 

Dünya

Türkiye'nin Dublin Büyükelçisi Cengizer, Egemen Bağış'ın Dublin'deki AB bakanları toplantısına katılacak olmasını değerlendi.

DUBLİN - Murat Ünlü 

Türkiye'nin Dublin Büyükelçisi Ahmet Altay Cengizer, İrlanda'nın AB Dönem Başkanlığı'nda müzakere sürecinin tekrar işlemeye başlayacağı kanaatinde olduğunu belirterek, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın Dublin'de düzenlenen AB Bakanları toplantısına katılacak olmasının önemli bir aşama olduğunu söyledi. 

Cengizer, ''Sayın Bakan'ın, AB bakanları toplantısına katılması, İrlanda Dönem Başkanlığı sonunda zirveye de dahil olabileceğimize işaret ediyor'' dedi.

İrlandalılar Trabzonspor'u bekliyor

Drogheda United'ın da Trabzonspor gibi bordo-mavi renklere sahip ve her iki kulübün de bir denizci şehri olduğunu hatırlatan Cengizer, kendisinin Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'i aradığını ve iki takımın Drogheda'da bir maç yapmasının ilişkiler açısından önemli olacağını ifade ettiğini anlattı.
Başkan Şener'in bu maçın yapılmasını kabul ettiğini belirten Cengizer, 21 Mart 2013 tarihi için Drogheda United'ın İrlanda Futbol Federasyonu'ndan izin aldığını kaydetti.
Cengizer, ''Buradan Sayın Şener'e bir çağrı daha yapıyorum. İrlanda'da bu maçın oynanması için çok büyük bir beklenti var'' diye konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.