Piramit Haber

Obama:Onu Gidin Türklere Sorun..

Dünya

ABD Senato Dış İlişkiler Komitesi, Suriye'ye harekatı onayladı. Komitede 1,5 saat gecikmeyle yapılan oylamada 10 evet, 7 hayır oyu çıktı.

 Tasarının görüşmesi sırasında konuşan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, operasyon için aralarında Türkiye ve Fransa'nın bulunduğu bir çok ülkenin gönüllü olduğunu belirtti. Ancak Beyaz Saray, Türkiye’nin operasyona dahil olup olmayacağı yönündeki soruya yorum yapmayı reddedip “Türklere sorun” ifadesini kullandı.
ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi, Suriye'ye karşı 'kısıtlı askeri operasyon' tasarısını onayladı. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Savunma Bakanı Chuck Hagel ve Genelkurmay Başkanı General Martin Dempsey komiteye, operasyonun gerekçelerini anlatmasının ardından, tasarı komiteden 7'ye karşı 10 oyla geçti. Komite, Senatör Rand Paul tarafından sunulan ve yetkiyi daha da fazla sınırlayan teklifi ise 4'e karşı 14 oyla reddetti.

Kerry, Hagel ve Dempsey'in komiteyi bilgilendirmelerinin ardından, komite üyeleri, Obama'nın Kongre'ye sunduğu askeri güç yetki talebinde değişiklik kararı almış ve iznini sınırlayan maddeler eklemişti. Buna göre, Suriye'ye yönelik askeri eyleme 60 gün sınırı getirilmiş ancak Kongre'nin karşı çıkan olmazsa, 30 gün daha süreyi uzatabilme hakkı verilmişti. Ayrıca tasarıyla, Suriye'ye herhangi bir Amerikalı askerinin gönderilmesini de yasaklanmıştı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.