Piramit Haber

Obama'nın danışmanı bakın kim çıktı!

Dünya

ABD Başkanı Obama'nın Fethullah Gülen'e karşı gerekli adımları atmamasının arkasında Mısırlı danışmanı mı var?

Türkiye'nin iade talebinde bulunduğu ABD'nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan Fethullah Gülen için ABD Başkanı Barack Obama'nın başörtülü danışmanı Mısırlı Dalia Mogahed'in devreye girerek iade işlemlerine engel olduğunu iddia etti.
Akşam'ın "Beyaz Saray'da paralel akıl" başlıklı haberinde Amerikan Federal Soruşturma Bürosu FBI’ın terörizm ve radikal İslam alanlarındaki eski danışmanı olan Profesör Paul L. Williams’ı iddialarına yer verildi. Habere göre Obama’nın danışmanı Dalia Mogahed'in Gülen cemaatini öven açıklamalarının iade sürecinde etkin rol oynadı.

SENATÖR CASEY'E 25 BİN DOLAR ÖDEME

Williams, Gülen’in iade edilmesini Pensilvanya Senatörü Bob Casey’in engellediğini savundu. Yine iddiaya göre FETÖ, “Türkiye’nin, Gülen’in iadesi için ABD’den talepte bulunduğu dönemde Senatör Casey’e yaklaşık 25 bin dolar ödeme yapıldı. Williams’a göre bu nakdi akış ağırlıkla Türk Amerikan Kültür Siyasi Hareket Komitesi (PAC) ve paralel yapının lobi yapan elemanları tarafından sağlanıyor. Senatör Casey sayesinde paralel yapının Pensilvanya’da, 3 okul daha açtığını ifade etti.

KAREN HUGNES BAĞLANTISI

Williams, eski başkan Bush'un akıl hocası olarak nitelenen sözcü Karen Hughes’in da paralel yapının ABD’deki en büyük eğitim kurumlarından olan Cosmos Vakfı’nın sözcüsü olarak işe alındığını ifade etti. Cosmos Vakfı’nın ABD’nin Texas Eyaleti’nde 33 Charter okulu bulunurken Williams’a göre Eyalet Eğitim Ajansı, vakfa yılda 68 milyon dolarlık eğitim ödemesi gerçekleştiriyor.

GÜLEN HAREKETİ İLHAM VERİCİ


Haberde, Mogahed'in önceki yıllarda Zaman gazetesine verdiği bir demeçten şu sözlerine yer verildi:

“Gülen hareketi, kendini bir amaca adamış insanların bir araya gelip iyilik için çalıştıklarında nelerin mümkün olabileceğine ilişkin en iyi modeldir. Ben ayrıca bu hareketin Müslümanların neler başarabileceğine ilişkin ilham verici olduğunu düşünüyorum.” 
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.