Piramit Haber

Müslümanların ''ortak takvimi'' olmalı

Dünya

Bosna Hersek Cumhuriyeti Reisül Uleması Kavazoviç, Müslümanların bayramları farklı tarihlerde kutlanmasından memnun olmadıklarını söyledi.

ANKARA - Ali Öztürk
Bosna Hersek Cumhuriyeti Reisül Uleması Hüseyin Efendi Kavazoviç, Balkanlar'da dini bayramların farklı tarihlerde kutlanmasıyla ilgili, "Biz bundan sonra Türkiye ile birlikte bu olay için adım atacağız. İnşallah Müslümanların bir takvimi olacak"
dedi.
Kavazoviç, Bosna Hersek, Makedonya, Sırbistan, Hırvatistan, Kosova ve Arnavutluk'ta Ramazan ve Kurban Bayramlarının farklı tarihlerde kutlanmasını AA muhabirine değerlendirdi. Bu sorunun "takvim"
belirlemede oluşan farklılıklardan kaynaklandığını belirten Kavazoviç, Balkanlar'da yaşayan Müslümanların en önem verdiği konulardan birinin "takvim belirleme" olduğunu söyledi.
Takvim belirlemenin yalnızca Balkanlar'daki Müslümanlar için değil bütün dünya Müslümanları için dikkat edilmesi gereken bir unsur olduğuna dikkati çeken Kavazoviç, "Bayramların farklı tarihlerde kutlanmasından memnun değiliz. Maalesef dünyada birkaç farklı takvim var. Bizim Balkan bakışı farklı, Arapların bakışları farklı, Hindistan'ın bakışı da farklı. Biz bundan sonra Türkiye ile birlikte bu olay için adım atacağız. İnşallah Müslümanların bir takvimi olacak"
diye konuştu.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.