Piramit Haber

Müslüman Kardeşler Teşkilatı STK oldu

Dünya

Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) yasal statü kazanarak sivil toplum kuruluşu'na (STK) dönüştüğü bildirildi.

KAHİRE

Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın avukatı Abdulmunim Abdulmaksud, ''Teşkilat, yürürlükteki STK kanununa göre, 2013'ten itibaren yasal bir statü kazanarak ''Müslüman Kardeşler Derneği'' adı altında sivil toplum kuruluşu oldu'' dedi.

Teşkilat'ın hukuk uzmanı Muhtar el-Uşri, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın kültürel, sosyal faaliyetleri olan bir dernek olduğunu belirtti.

Uşri, daha önce böyle bir açıklama yapmamalarıyla ilgili olarak, ''Biz, konumumuzun zaten yasal olduğunu düşünüyoruz. Hakkımızda açılan davalarda alınan fesih kararının yürütmesini durdurmak amacıyla kanuni işlemlere başvurmuştuk. Bundan dolayı, süreç devam ederken böyle bir açıklamaya ihtiyaç yoktu. Eğer böyle bir açıklama yapsaydık, yasal olmadığımızı zımnen kabul etmiş olacaktık.''

Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın artık yürürlükteki yasalara göre de kanuni bir oluşum olduğunu belirten Uşri, derneğin kurucular kurulunun olduğunu, ancak henüz yönetim kurulu ve başkanın seçilmediğini belirtti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.