Piramit Haber

Mursi'nin ailesine ziyaret engeli

Dünya

Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin oğullarına, babalarıyla görüşme izni verilmediği bildirildi.

Mısır'da darbe ile görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin oğlu Usame Mursi, babasını ziyaretinin ikinci kez engellendiğini belirterek, hapishane yönetiminin bu uygulamasının, babasının Burcu'l-Arab hapishanesinde olmadığı ihtimalini düşündürdüğünü belirtti.

Oğul Mursi, resmi Twitter hesabından bugün yaptığı açıklamada, hapishane yönetiminin, bir avukat olarak babasını ziyaret etmesine ikince kez engel olduğunu belirterek, "Yargı makamlarının tanıdığı hakka rağmen Sayın Cumhurbaşkanını bir avukat olarak ziyaret etmem engellendi. Bu uygulama tamamen keyfi ve hiçbir hukuki dayanağı yok. Darbe yönetiminin bu kaçırma politikası nedeniyle Cumhurbaşkanı Mursi'nin, Burcu'l-Arab'ta olmadığını düşünüyoruz"" ifadelerini kullandı.

 Mısır'daki yargı mevzuatına göre bir ayda 4 kere önceden herhangi bir izin almadan ziyaret hakkı bulunduğunu kaydeden Mursi, geçen hafta salı günü yaptığı açıklamada, kardeşi Abdullah ile babasını ziyaret etmelerinin "hiçbir gerekçe gösterilmeden" engellendiğini belirtmişti.

Mısır'da 3 Temmuz'da ordunun yönetime el koymasıyla görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, cumhurbaşkanlığı sarayı önünde meydana gelen olaylarda "göstericileri öldürmeye teşvik" suçlamasıyla 4 Kasım'da yargı karşısına çıkarılmış, dava 8 Ocak 2014'e ertelenmişti. Duruşma sırasında Mısır'ın meşru cumhurbaşkanı olduğunu ve mahkemeyi tanımadığını belirten Mursi, İskenderiye'nin kuzeyindeki Burcu'l-Arab Hapishanesi'ne nakledilmişti. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.