Piramit Haber

Mursi ile Obama telefonla görüştü

Dünya

Mısır Cumhurbaşkanı Mursi ile ABD Başkanı Obama telefonla görüştü.

 KAHİRE
Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile ABD Devlet Başkanı Barack Obama'nın son gelişmelerle ilgili telefonda görüştüğü bildirildi.

Mısır Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Obama'nın, ülkesinin, halkın seçtiği Mısır liderliğiyle ilişkilerini sürdüreceğini söylediği ifade edildi.

Açıklamada, " Mursi ve Obama gösterilerin barışçıl olması gerektiğini ve her tür şiddete karşı çıktıklarını vurguladı. İlişkilerin sürekliliğinin korunmasını isteyenObama görüşmede ayrıca, Mısır'da halkın ve kurumların güvenliğini, huzurunu koruma noktasında gösterilen gayretlerden ötürü teşekkürlerini sundu" denildi. 

Beyaz Saray'dan açıklama

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ise ABD Başkanı Barack Obama'nın, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi telefonla arayarak, göstericilerin taleplerine yanıt vermesi çağrısında bulunduğu belirtildi. 

Afrika gezisinde olan Obama'nın, Mursi'den, istifa etmesini ve erken seçime gidilmesini talep eden endişeli göstericilere karşılık vermesini istediği bildirildi.

Açıklamada, Obama'nın görüşmede, ABD'nin Mısır'da demokratik süreç önerdiğinin, hiçbir parti ya da grubu desteklemediğinin ve mevcut krizin sadece siyasi süreçle çözülebileceğinin altını çizdiği duyuruldu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.