Piramit Haber

MİT Müsteşar Yardımcılığı'na atanan Büyükelçi Musa Brüksel’e veda etti

Dünya

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşar Yardımcılığı görevine atanan Brüksel Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Belçika’dan ayrılmadan önce veda resepsiyonu düzenledi. Büyükelçi Musa, Belçika ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin...

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşar Yardımcılığı görevine atanan Brüksel Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Belçika’dan ayrılmadan önce veda resepsiyonu düzenledi. Büyükelçi Musa, Belçika ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin üst seviyelere ulaştığına dikkat çekerek, iki hafta sonra Veliaht Prins Filip’in yapacağı Türkiye ziyaretinin önemine dikkat çekti.

Belçika’da görev yapan üç büyükelçiden biri olan Kraliyet nezdindeki Büyükelçi İsmail Hakkı Musa, Brüksel’den ayrılmadan önce sevenleri ve dostları ile bir araya gelmek için veda resepsiyonu düzenledi. Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’nde düzenlenen akşama çok sayıda seçkin davetli iştirak etti. AB Daimi Temsilcisi Büyükelçi Selim Yenel, Brüksel Başkonsolosu Ali Barış Ulusoy, Anvers Başkonsolosu Deniz Çakar, Schaerbeek-Evere ve Saint Josse Emniyet Müdürü David Jansens yanı sıra Türk delegasyon ve sivil örgüt temsilcileri, Türk asıllı siyasiler ile çok sayıda konuk resepsiyonda hazır bulundu.

Görevden ayrılmanın hüznü ve bir o kadar da önemli sorumlulukları Betist üstlenecek olmanın heyecanı içerisinde olduğunu kaydeden Büyükelçi İsmail Hakkı Musa ‘‘Belçika’da vatandaşın uyum ve entegrasyonu, buradaki varlığının tahkim edilmesi bütün faaliyetlerimizin özünü oluşturdu.’’ şeklinde konuştu. Dostlarıyla bir araya gelmiş olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükelçi Musa ‘‘Bu bir veda değil, umarım başka zamanlarda başka vesilelerle sizler ve buradaki dostlarımızla görüşmek, buluşmak imkanını buluruz.’’ dedi.

Amaçlarının iki ülke arasındaki ilişkilerin üst düzeylere taşınması olduğunu ifade eden Büyükelçi İsmail Hakkı Musa, ‘‘Türkiye ile Belçika arasındaki ilişkiler çok boyutlu çerçevede devam ediyor. İkili ilişkilerimiz özellikle son yıllarda ileri düzeye geldi. Pek çok üst düzey ziyaretler gerçekleştirildi. 15-19 Ekim tarihlerinde Prens Filip 370 kişilik iş adamı heyetiyle birlikte Türkiye’yi ziyaret gerçekleştirecek. Belçikalı muhataplarımızın söylediğine göre son yıllarda en çok rağbet gören iş seyahati Türkiye ziyareti olmuş. Hatta bazı talepleri geri çevirmek zorunda kalmışlar. Bu da ilişkilerimizin son dönemde kaydettiği gelişmeye işaret ediyor. Zaten iş dünyası siyasi sorunlardan hoşlanmaz. Ekonomik ilişkilerimiz bu elverişli ortamda çok daha rahat ilerliyor. Belçika ile Türkiye arasındaki ekonomik ve ticari ilişkiler yüzde 20 artış göstererek 8 milyar euroya ulaştı.’’ sözlerine yer verdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.