Piramit Haber

Mısırı bu fotoğraf kurtardı!

Dünya

Sosyal medyada Mısır'dan gönderilen fotoğraflar işe yaradı. Turistler uyarılara karşın ülkeye gitmekten vazgeçmiyor...

 Avusturyalı tatilciler, iç karışıklıkların yaşandığı Mısır'da tatil yapmaktan vazgeçmiyor. Mısır'a tatil paketleri satan E.T.I (Express Travel International) adlı Avusturya'nın önde gelen turizm şirketinin tatil danışmanlarından Atakaan Özyavuz "Her hafta 2 bin Avusturyalı turisti Mısır'a tatil yapmaya göndermeye devam ediyoruz" dedi
BAKANLIK "RİSKLİ" DEDİ AMA!..
Askeri darbenin ardından iç karışıklıkların yaşandığı Mısır'da hergün çatışma ve ölüm haberleri gelirken bu ülkede tatil yapacak turist sayısında önemli düşüüşler yaşandı. Bir çok ülke dışişleri bakanlığı aracılığyla vatandaşlarıına “Mısır'a gitmeyin" uyrasından bulundu. Bu ülkelerden biri de Avusturya. Dışişleri Bakanı Michael Spindellegger imzasıyla yayınlanan bildiride, Mısır'ın tatil için hayati tehlike taşıdığı belirtildi. Ancak tatilciler bakanlığın bu uyarısına fazla kulak asmadılar. E.T.I tatil danışmanı Atakaan Özyavuz “ Mısır'daki tehlikeli durum karşısında daha önceden yapılmış rezervasyonların iptal edileceğini düşünmüştük. Ancak böyle olmadı. Avusturyalı müşterilerimiz herşeye rağmen bu ülkede tatil yapmaya devam ediyorlar. Rezervason iptalleri beklediğimizden çok daha düşük oranda gerçekleşti" dedi.

ROTA TÜRKİYE'YE ÇEVRİLDİ
Atakaan Özyavuz her hafta ortalama 3 bin 500 Avusturyalı turisti Mısır'a gönderdiklerini belirterek "Riskli bölge ilan edilmesine rağmen Mısır seyahetlerindekji iptaller sadece yüzde 25 oranında oldu. Halen haftada 2 bin turisti Mısır'a uçurmaya devam ediyoruz. Mısır tatillerini iptal eden turistlerin rotasını ise Türkiye'ye çevirdik. Bu ülkedeki karışıklıktan çekinen tatilcileri Antalya paketlerimize yönlendirdik" dedi.

SOSYAL MEDYA ETKİLİ OLDU

Mısır'da tatil yapan Avusturyalı turistlerin sahilllerde çektikleri fotografları sosyal medya paylaşarak "Herşey yolunda" mesajları atmaları tatilcilerin bu ülkeye gitmekte ısrarcı olmaları konusunda etkili olduğu düşünülüyor.

 
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.