Piramit Haber

Mısır ordusundan ''diyalog'' çağrısı

Dünya

Mısır ordusu, Mursi'nin anayasa taslağını referanduma sunma kararının ardından yükselen siyasi gerilimle ilgili ilk resmi açıklamasını yaptı, diyalog çağrısında bulundu.

KAHİRE 

Mısır ordusundan yapılan yazılı açıklamada, siyasi güçler arasında devam eden anlaşmazlığın ''korkunç sonuçlara yol açacağı'' uyarısında bulunuldu. Açıklamada ayrıca, ülkedeki krizin aşılması için taraflar arasında yapılacak ciddi diyaloğun ''tek ve en iyi çözüm yolu'' olduğu vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, krizin aşılması için bütün siyasi kesimlere diyalog çağrısında bulunmuş ancak muhalefetin önde gelen isimleri boykot kararı almıştı.

''Şiddetten uzuk durulmalı''

Müslüman Kardeşler Teşkilatı(İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii de, düzenlediği basın toplantısında, perşembe günü cumhurbaşkanlığı sarayı önündeki çatışmalar sırasında tamamı İhvan mensubu 8 kişinin hayatını kaybettiğini iddia ederek, sorumluların cezalandırılmasını istedi.

Taraflara şiddetten uzak durmaları çağrısında da bulunan Bedii, ülkedeki siyasi krizin aşılması için seçim sandıklarına başvurmanın en uygun yöntem olduğunu vurguladı. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.