Piramit Haber

''Meşru askerler muhaliflerdir''

Dünya

Suriyeli muhalif Nusayri lider Prof. Makhous, ''Suriye'nin asıl meşru askerleri kendi halkını korumak için silaha sarılan muhaliflerdir'' dedi.


İSTANBUL - Samet Doğan

Suriyeli muhalif Nusayrilerin liderlerinden Prof. Munzir Makhous, Suriye'nin asıl meşru askerlerinin kendi halkını korumak için silaha sarılan muhalifler olduğunu söyledi.

''Suriye'de Geçiş Dönemini Yönetmek; Fırsatlar ve Gelecek Vizyonu'' isimli toplantı için İstanbul'a gelen Makhous, ''Esed'in askerleri halkını katlederek toplu mezarlara gömüyor. Bazen de yakaladıkları muhalifleri öldürdükten sonra helikopterlere doldurarak denize atıyorlar. Bu şekilde ölenleri kimse bilmiyor. Şu anda verilen ölü sayılarına inanmak zor, çünkü binlerce insan kayıp. Dolayısıyla halkını öldüren ordu meşru ordu olamaz'' dedi.

''Suriye halkı, devrimin bedelini ödüyor''

Esed yönetiminin barışçıl gösterilerle sokaklara çıkan halkı acımasızca katlettiğini vurgulayan Makhous, Suriye halkının yaşadıklarının kendisini çok üzdüğünü ancak şu anda halkın devrimin bedelini ödediğini, devrimi tamamlamak için de bütün bedelleri ödeyeceğini belirtti. 
Suriye askerlerinin muhaliflerin safına geçtiğine dikkati çeken Makhous,''Kendi halkını öldürmek istemeyen gençler, Suriye askerleri tarafından kaçarken sırtlarından vuruluyor. Dolayısıyla ölen askerlerin bazıları Özgür Suriye Ordusu ile çatışırken ölmedi'' şeklinde konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.