Piramit Haber

Merkel resmen açıkladı!

Dünya

İsrail'in Gazze'ye yönelik kara harekatı devam ederken, Almanya'dan Tel Aviv'e açık ve net destek geldi.

İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik kanlı saldırılarına Almanya'dan tam destek. Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Biz İsrail'in tarafındayız" dedi.
İsrail'in orantılı bir şekilde kendisini savunmasını isteyen kimi AB ülkelerinin aksine Almanya'nın duruşu net oldu.

HAMAS'IN ELİNDE YENİ SİLAHLAR VAR
Almanya Başbakanı Angela Merkel, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin, İsrail'in kendini savunma hakkı bulunduğunu belirterek, Almanya olarak İsrail'in tarafında olduklarını söyledi.

Berlin'deki Federal Basın Merkezin'de gazetecilerle bir araya gelen Merkel, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılara ilişkin değerlendirmesini sorması üzerine Merkel, İsrail'in tutumunun ölçülü olması gerektiğini ifade etti.

Telaviv ve Kudüs'ün Hamas'ın elindeki roketlerle vurulabileceğini savunan Merkel, "Hamas'ın elinde yeni silahlar var. Her saldırıya uğrayan ülke kendisini savunacaktır. Almanya olarak İsrail'in tarafındayız'' diye konuştu.

Angela Merkel, Mısır'ın İsrail ve Filistin'e önerdiği ateşkes teklifine de değinerek, ''Ümit ediyoruz ki Mısır'ın inisiyatifi Arap coğrafyasında kabul görür'' dedi.

Filistin ve İsrail arasında yaşanan kriz konusunda, siyasi bir çözümün gerektiğini belirten Merkel, çözümün iki devletli modelden geçtiğini vurguladı.

Angela Merkel, sorunun çözümüne katkı için Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier'in bölgeye gittiğini ve bazı temaslarda bulunduğuna işaret ederek, Mısır'ın ateşkes için aldığı arabulucuk insiyatifinin kabul görmesini ümit ettiğini sözlerine ekledi. 

'KAYIPLARDAN HAMAS SORUMLU'

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan da, Gazze'ye kara harekatıyla ilgili yeni bir açıklama yaptı.

Netanyahu, "Ordumuz terörizme karşı savaşıyor ve Hamas bunun bedelini ağır ödeyecektir. Kayıplardan Hamas sorumludur. 

Benim orduya talimatım, yapabildiği oranda kara operasyonunu genişletme doğrultusundadır. Uluslararası toplum, gerilimi arttıran tarafın sadece Hamas olduğunu anlayacak. Hamas'ın İsrail'e açılan tünelleri ancak bombalanarak yok edilir. Kara operasyonu Hamas'ın ateşkesi reddetmesiyle başladı" dedi.

HABER İÇİN TIKLA

Yorumlar (2)

Hatice 10 Yıl Önce

hamasin elinde yeni silahlar varmis ozaman ölenler neden filistinli kardeslerimiz oluyor... belliydi bunlarin israel tarafinda olacaklarini.

recep 10 Yıl Önce

angele merkel sen ve senin gibi düşünen sonu ölen musluman kardeslerimiz gibi olacak birgün mutlaka allah belanizi versin...

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.