Piramit Haber

Marsa gidecekler ve bir daha dönmeyecekler!

Dünya

Bir daha Dünya'ya geri dönmemek üzere Kzıl gezegen Mars'a gidecek koloniye başvuru sayısı 165 bine çıktı.

 Kızıl Gezegen olarak da bilinen Mars’a Nisan 2023’de insanlı uçuş planlayan Mars One şirketine, şu ana dek 165 bin kişinin başvurduğu belirlendi.
Hollanda merkezli Mars One şirketince geçen yıl başlatılan kampanya ile 2023’te gerçekleştirilecek geri dönüşü olmayan yolculuk için dört erkek ve dört kadının seçileceği duyurulmuştu.

31 Ağustos 2013'te sona erecek başvurularda, 140 ülkeden 165 bin kişinin Mars’a gidebilmek için müracaatta bulunduğu açıklandı. Başvuranlar arasında Çinliler ile Amerikalıların büyük çoğunlukta olduğunu belirtti.

Mars One’ın fikir babası ve kurucusu Bas Landorp’un açıklamalarına göre, 5 ila 75 dolar arasında başvuru ücreti ödeyen 165 bin kişi arasında, 7 bin Kanadalı bulunuyor. 6 milyar dolar bütçeli projenin ana eğitimi ve uzay aracının inşasına 2016’da başlanacak ve 2022’de tamamlanacak.

Kızıl Gezegen'e yerleşmek isteyenler arasında 11 Türk vatandaşı da bulunuyor.

EĞİTİMDEN GEÇİRİLECEKLER
Seçilmeyi başaran adaylar, dörder kişilik gruplara ayrılacak ve Mars'taki yaşam koşullarına alışmaları için 8 yıllık eğitimden geçirilecek. Kısıtlı hareket alanında yaşamayı öğrenecek astronotlar, elektronik araçların tamiri ve tıbbi müdahaleler konusunda da eğitim görecek.

Kızıl Gezegen'e Nisan 2023'te gidecek ilk ekip, yine halk oylamasıyla belirlenecek. Diğer beş grubun da 2 yıl arayla Mars'a gidip yerleşmesi öngörülüyor.

Mars One, 2016'dan itibaren Mars'a uydular, yaşam üniteleri, araçlar, yedek parçalar göndermeye başlayacak. Sadece ilk ekibin Mars'a gönderilmesi 6 milyar dolara mal olacak.

DÜNYA'YA BİR DAHA DÖNMEYECEKLER

Örgüt, 18 yaşından büyük, en az 1,57 metre boyunda, meraklı, yaratıcı, güçlüklerin üstesinden gelebilecek, kolay uyum sağlayabilen, çevresindekilerle sağlıklı ilişkiler kurabilen herkesin başvurabileceğini açıklamıştı.

Başvuru için en önemli koşul ise astronotların dönüşü olmayan bir yolculuğa çıkmayı kabul etmesi. Mars'a gitmeyi kabul edenler, bir daha dönmemek üzere Dünya'ya veda edecekler.

 

Yorumlar (5)

sibel 11 Yıl Önce

bende gıtmek ıstıyorum lutfen her yerden herşeyden uzak bı yere zaten ölücez nolursunuz

sibel 11 Yıl Önce

lutfen benı secın yavarıyorum butun kırıterler uygun lutfen nolursunuz

barut67 11 Yıl Önce

sibel sacmalama kafan mi guzel

Musa yenioğlu 11 Yıl Önce

4 kadın 4 erkek gıdecekse kesın bunlar cocukda yapar aile kurarlar :) marsın hakımıyetı olurlar

mahsum 11 Yıl Önce

burdan yalvarmakla olmuyor sibel kime hava atıyon

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.