Piramit Haber

Mali'ye yardımlar yetersiz

Dünya

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Mali'deki insani durumun kritik boyutlarda, yardımların ise yetersiz olduğunu bildirdi.

BAMAKO

Ülke içinde ve dışında 400 bin'e yakın mülteci ve göçmenin yardıma ihtiyacı olduğunu belirten BMMYK Mali Sözcüsü William Spindler, ''Mali'deki insani durum kritik boyutlarda, yardımlar ise yetersiz'' dedi.

Spindler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, BMMYK'nın tahminlerine göre 2013 yılında yaklaşık 112 milyon dolarlık bir fona ihtiyaç duyulduğunu ancak şu ana kadar sadece 6,8 milyon dolarlık bir fon oluşturulabildiğini kaydetti. Bu fonun 2 milyon dolarlık miktarını Suudi Arabistan, 4,8 milyon dolarını ise İngiltere'nin karşıladığı bildirildi.

Sözcü Spindler, ''Bölgedeki otorite boşluğu nedeniyle yağmalama, hırsızlık ve adam kaçırma gibi eylemlerde büyük ölçüde artış gözleniyor. Bu da yardım kuruluşlarının mültecilere ulaşmasını engelliyor'' diye konuştu.

Dünyanın en fakir ülkelerinden sayılan Mali'ye yardım konusunun önemine işaret eden Spindler ülkede kuraklık tehlikesi bulunduğunu ve 16 milyon nüfuslu Mali'de yaklaşık 5 milyon kişinin gıda sıkıntısı içinde olduğunu belirtti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.