Piramit Haber

Londra'ya dönüş kararında etkim yok

Dünya

Asil Nadir'in İngiltere'nin başkenti Londra'ya 2010'daki dönüşünden bu yana basına demeç vermeyen 8 yıllık eşi Nur Nadir, ilk kez AA'nın sorularını yanıtladı.

LONDRA - Aslı Aral

İngiltere'de zimmetine para geçirmekten suçlu bulunan ve 10 yıl hapis cezasına mahkum edilen Kıbrıslı Türk işadamı Asil Nadir'in 29 yaşındaki eşi Nur Nadir, AA'ya yaptığı açıklamada, kendisinin, eşinin Londra'ya dönme kararına etkisi olmamasına karşın, eşine desteğini hiçbir zaman esirgemediğini vurgulayarak, "Asil Bey'i tanıyan biri, ne bir kadının, ne de sevdiği bir insanın kararıyla hayatına yön veren birisi olmadığını bilir. Keşke onu etkileyebilecek kadar güçlü olabilseydim. Keşke onun kadar güçlü ve bağımsız karakterli biri olsaydım da onu etkileyebilseydim. Asil Bey, ne benim, ne de başkasının kararıyla hareket edecek biri" diye konuştu.

Asil Nadir'in hapishanede moralinin yerinde olduğunu ve kilo vermiş olmasının onun için iyi olduğunu söyleyen Nur Nadir, kendi düzeninin ise Asil Nadir hapishaneye girdikten sonra çok değişmediğini anlattı ve "Asil Bey'in yokluğu dışında hiçbir şey aramıyorum" dedi. 

Eşine verilen 10 yıllık hapis cezasını "çok ağır" bulduğunu söyleyen ve dava sürecinin adil olmadığını düşünen Nur Nadir, "Bu kararı alan jüri üyelerinin finans geçmişi yok, eğitimleri, iş hayatları bile yok. Kaldı ki aralarında dava süresinde rahatsız olduğunu, depresyonda olduğunu bildiren jüri üyeleri varken, dava devam etti. Böyle kişilerin böyle bir davada jüri üyesi olması adil miydi? Sistem olarak adil değildi. Ama bu burada bitmiş bir dava değil. Daha yeni başlıyoruz, hiçbir şeyin sonunda değiliz" diye konuştu.

Kendi geçmişinin, Ürdün Kraliçesi Rania ile çok benzediğini söyleyen Nur Nadir, "İkimiz de Filistin kökenliyiz, ikimiz de Kuveyt'te doğduk ve ikimiz de savaştan sonra ayrı yerlere gittik. O, Ürdün'deki kralı buldu, ben Kıbrıs'ta kralımı buldum" dedi. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.