Piramit Haber

Libya halkı ''ben de varım'' dedi

Dünya

Libya Veren El Derneği Başkanı Şükrü el-Cuveyli, sorumluluk sahibi her Müslümanın Suriye'ye yardım kampanyasına destek vermesi gerektiğini söyledi.

TRABLUS

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliğinin (İDSB), Suriyeli mağdur ve masum siviller için, uluslararası ayağını başlattığı ''Kış geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye'' kampanyasına destek verilmesi için Libya Veren El Derneği çağrı yaptı.

Başkent Trablus'ta, Libya'daki diğer sivil toplum kuruluşlarını da katılımıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Libya Veren El Derneği Başkanı Şükrü el-Cuveyli, İDSB'nin Suriyeli mağdur ve masum siviller için, uluslararası ayağını başlattığı ''Kış geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye'' kampanyasına katılım için çağrıda bulundu.

El-Cuveyli, Libya'nın, geçtiğimiz dönemlerde Türkiye'deki sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte Türkiye-Suriye sınırındaki Suriyeli mülteciler için hazırlanan kamplara yardım gönderdiğini belirterek, ''Kış geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye'' kampanyasının önemini vurguladı, katılım göstermenin gerekliğini kaydetti.

Suriye halkının maruz kaldığı zulüm ve baskıya işaret eden el-Cuveyli, sorumluluk sahibi her Müslümanın bu kampanyaya destek vermesi gerektiğini dile getirdi.

Basın kuruluşları, sosyal medya ve kişisel çabalarla, kampanyanın duyurularak Libya kamuoyunda geniş bir destek bulması için ellerinden gelen çabayı sarf edeceklerini ifade eden El-Cuveyli, ''Türkiye’ye Suriye halkına verdiğini destek için ve yardımların ulaşması için yaptığı katkılardan dolayı derin teşekkürlerimi iletiyorum'' dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.