Piramit Haber

Köpekbalığına Yem Oldu

Dünya

Yeni evlendiği karısıyla Hint Okyanusu'ndaki Re Adası'na balayına giden 36 yaşındaki Fransız, köpekbalığının saldırısı sonucu feci şekilde can verdi.

 HİNT Okyanusu'ndaki Re Adası'nda balayına giden yeni evli çifti köpek balığı ayırdı. 36 yaşındaki Fransız sörf yaparken köpekbalığının saldırısına uğradı. İsmi açıklanmayan Fransız uyruklu damada sahilden yaklaşık 50 metre uzaklaştığında büyük beyaz olarak bilinen köpekbalığı saldırdı. Su yüzeyindeki kanı görerek bölgeye giden sahil güvenlik ekipleri bacağından ve kolundan ısırılan talihsiz adamın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Köpek Balığı'nın en çok olduğu sahiller ise şöyle ;

Brisbane, Australia
Avusturalya sahilleri surfçüler, yüzücüler ve binlerce köpekbalığı ile doludur. En yüksek saldırı oranı kuzey sahillerde meydana gelmesine rağmen aslında Avusturalya’daki her sahil köpekbalığı saldırısına açıktır. Özellikle Brisbane, sıcak suyu yüzünden beyaz köpek balıkları için vazgeçilmezdir.

New Smyrna Plajı, Florida
Florida’nın iklimi ve güzel sahilleri sayesinde yılda milyarlarca turist bu sahillere akın etmekte. Ancak Florida sahillerini tek tercih eden turistler değil . Beyaz köpekbalıkları da bu sahilleri çok fazla seviyorlar.

“Köpekbalığı geçiti,” Gansbaai, Güney Afrika
Köpek balığı geçiti olarak bilinen “Gansbaai”, Cape Town’a giden bir tünel konumunda yer alıyor. Ayrıca Beyaz köpekbalıklarının evi olarak da bilinen bölgede kafesle suya dalma en popüler aktivite haline gelmiş durumda.

Recife, Brezilya
Recife, Brazilya’nın en güzel sahil şeridi. Ancak sayısız kere köpekbalığı saldırısına da maruz kalmış bir yer . Siz bu sahilin bu kadar kalabalık olduğuna aldanmayın. Eğer bir köpek balığıyla karşılaşma riskini göze almak istemiyorsanız denizde çok derinlere yüzmemenizi tavsiye ediyoruz.

Cocos Adası, Kosta Rika
Cocos adası, Pasifik okyanusunda bulunur. Jurassic Park ve Robinson Crusoe filmlerine de ev sahipliği yapan Cocos adası dünyada köpekbalıklarının en çok toplu olarak görüldüğü yerdir.

Tigris River, Iran
Size kötü bir haberimiz var: Normalde sıcak suları seven yırtıcı köpek balıklarının temiz su nehirlerinde avlanmak için yüzebildiklerini biliyormuydunuz? İran’daki köpekbalığı saldırıları ne kadar azalmış olsa da Orta Doğu’nun merkezinde halen saldırılar görülüyor.

Hong Kong, Çin

Aslına bakarsanız son yıllarda Hong Kong sahillerinde hiç köpekbalığı saldırısı görülmemiş. Öyleyse Hong Kong sahillerinin bu listede yer almasının nedeni nedir? 1995 yılında gerçekleşen sayısız ölümcül boğa köpekbalığı saldırılarından sonra yetkililer açık denizlere yerleştirdikleri ağ sistemiyle köpek balıklarının sahillere yaklaşmasını engellemiş. Ancak bir gün köpekbalılarının bu ağları geçemeyeceklerine dair bir garanti de bulunmuyor değil mi?


Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.