Piramit Haber

Kışlar yazdan bile sıcak olacak

Dünya

ABD'de yapılan araştırma çerçevesinde, sera gazı salınımı bu hızla devam ederse yüzyıl ortasında dünyanın büyük bölümünde sıcaklıklar görülmemiş seviyeye çıkacak. New York ve Londra yaşanmaz olacak.

 ABD’de bulunan Hawaii Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre gelecekte en soğuk yıl, geçmişte yaşanan en sıcak yıldan bile daha yüksek sıcaklıklarda geçecek.
Hawaii Üniversitesi’nde yapılan araştırma bu nedenle gelecekteki kış mevsimlerinin bugünkü yaz mevsimlerinden bile daha sıcak geçeceğini ortaya koyuyor. Manoa’da bulunan üniversite araştırmada, sera gazı emisyonunun bugünkü sabit ivmede devam etme ihtimalini göz önünde bulundurdu.

Buna göre gelecek 50 yıl içinde sıcaklık tehlikeli derecede artacak. New York,Londra gibi büyük şehirler yaşanamayacak hale gelebilecek.
50 yılda 7 derece

Araştırmacılar tropikal bölgelerde sıcaklık seviyesinin gelecek 50 yıl içinde 7 dereceye kadar artabileceği konusunda uyarıda bulundu. Nature dergisinde yayımlanan araştırma Camilo Mora tarafından yürütüldü.

Mora, “Çok yakında bugün yaşanan ‘en sıcak günler’ standart haline gelecek. Gelecekteki en soğuk yıl, geçmişteki en sıcak yıldan bile sıcak olacak” dedi. Ancak uzmanlar küresel ısınmanın kontrol altına alınabileceğini de söyledi. Üniversitenin araştırmasına göre, sera gazı emisyonu kontrol altına alınırsa aşırı sıcaklıkların yaşanması 20 ile 25 yıl arasında ertelenebilecek.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.